Menu Sluiten

Collega verliefd

Verliefd op een collega wat nu?
Wat als je verliefd werd op een collega? In het beleid van sommige bedrijven is er een strikt verbod op kantoorromans: dergelijke informele relaties tussen werknemers hebben vaak invloed op het werk en niet op de beste manier. De aanwezigheid van wederzijdse sympathie maakt het moeilijk om objectief de prestaties van de ene werknemer door een andere te evalueren. Mensen die in intieme relaties zijn, verdoezelen vaak alle tekortkomingen van elkaar. In het geval dat de relatie instort, wordt de zaak gecompliceerd door wederzijdse claims, wat op een of andere manier de efficiëntie van de werknemer zal beïnvloeden. In de regel eindigt kantoorroman met het ontslag van een van de partijen. Maar wat te doen als de liefde er al is? Moet ik zo’n relatie een kans geven? Of probeer je het gevoel het hoofd te bieden en je hoofd koel te houden.

Maak je keuze en bekijk de mooiste wensen, teksten en kaartjes:* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

 • Teksten, wensen en teksten voor een collega

 • Tal van ontwerpen

 • Cadeaus speciaal voor je collega

 • Verschillende formaten kaartjes en gekleurde enveloppen


Bekijk hier de kaartjes voor een collega >>

 • Vele nieuwe kaarten bij Greetz

 • Snel geleverd


Bekijk HIER alle teksten >>


 • Prachtige teksten en cadeaus voor collega’s als je verliefd bent
 • Voorgedrukte teksten op een kaartje (liefde)
 • Valentijnscadeaus
 • Top 10 meest gekozen

Bekijk alle collega TEKSTEN op Greetz >>
Collega verliefd / liefde, teksten en kaartjes

Kantoorroman: of het spel de kaars waard is

Collega verliefd
(Bron: Greetz.nl)

Dus een mannelijke collega is verliefd op je geworden. En je hebt soortgelijke gevoelens jegens hem. Maar is het spel de kaars waard? Hier zijn de argumenten tegen de romantiek van het kantoor: Het bedrijf is altijd tegen, serieuze bedrijven registreren het in documenten en nemen de handtekening van de werknemer. Is deze man een potentieel baanverlies waard? De roman komt in zicht van het hele team. Denk niet dat het mogelijk zal zijn om het geheim te houden.

Stel dat het uit gaat moet je misschien wel met je ex blijven werken. Ben je daar wel klaar voor? Afscheiding is niet altijd pijnloos voor alle partijen. Soms is dit proces erg stormachtig, met verwijten, ruzies en luide verduidelijkingen van de relatie. Heb je zoiets op het werk nodig? Aan de andere kant van de schaal bevind zich mogelijke langdurige en diepe relaties welke kan leiden tot gemakkelijke prettige aangelegenheid en misschien zelfs wel een huwelijk.

Is het het waard of niet? In feite is alles mogelijk, vooral als beide partijen de spelregels begrijpen en accepteren: in ieder geval goede relaties onderhouden en hun gevoelens niet uiten naar hun collega’s. Of het wel of niet lukt, is een andere zaak.

Enkele voorbeeldteksten voor op een kaart:

 • Jij bent altijd in mijn hart verstopt
  en je wilt er maar niet uit

  Collega liefde
  (Bron: Greetz.nl)

  omdat je van mij houd
  en ik van jou

 • Geef mij je hand
  geef ze mij allebei
  en zeg me dan heel even
  dat je zonder mij niet kan leven
 • Wat is een kerst zonder mooie bomen?
  Wat is winter winter zonder kou?
  Wat is mijn leven zonder jou?
  Alles wat ik wil zeggen; “ik hou van jou”
  Ik kan de toekomst niet voorspellen,
  maar ik wil je toch vertellen
  Als ik het voor het zeggen had,
  kwam enkel vreugde en voorspoed op je pad
  ik wens je een jaar vol vreugde en geluk

Collega verliefd

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Nuttig en/of leuk artikel? Delen stellen we op prijs.

Last updated: vrijdag 4 oktober 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *