Menu Sluiten

Collega bedanken

Het bedanken van een collega kost een kleine moeite maar kan de werksfeer en onderlinge verhoudingen erg sterk maken. Heeft je collega je bijvoorbeeld geholpen terwijl jij het even moeilijk had? Bedank hem of haar dan. Ook kun je je collega bedanken voor de prettige samenwerking. Dit laatste gebruik je wanneer je collega met pensioen gaat of een andere baan heeft. Wij wensen je heel veel plezier met het uitzoeken van een mooie tekst en/of cadeau.

Maak je keuze en bekijk de mooiste wensen, teksten en kaartjes:* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

 • Teksten, wensen en teksten voor een collega

 • Tal van ontwerpen

 • Cadeaus speciaal voor je collega

 • Verschillende formaten kaartjes en gekleurde enveloppen


Bekijk hier de kaartjes voor een collega >>

 • Vele nieuwe kaarten bij Greetz

 • Snel geleverd


Bekijk HIER alle teksten >>


 • Teksten, wensen en spreuken om te bedanken
 • Voorgedrukte teksten op een kaartje
 • Bedankt cadeaus speciaal voor je collega
 • Top 10 meest gekozen

Bekijk alle collega TEKSTEN op Greetz >>
Collega bedanken?

Je collega bedanken hoeft niet altijd uitgebreid. Een kaartje met een bedankt tekst is vaak al voldoende. Hij of zij weet dan dat je aan hem of haar gedacht hebt en dat je het waardeert wat er gedaan is voor je. Is het meer dan incidenteel geweest dan kun je er ook voor kiezen om je collega te bedanken met een (klein) cadeau.

Collega bedankt tekst en kaartje

Collega bedanken samenwerking

Samenwerken kan vele voordelen hebben. Zo kun je elkaars werk overnemen als de ander op vakantie is of wanneer je collega pauze heeft. Je collega bedanken voor de samenwerking gebeurt vaak rondom de kerstborrel of bij het afscheid. Eigenlijk zou je je collega wat vaker moeten bedanken voor de samenwerking.

Door de goede verhouding tussen de collega’s in stand te houden wordt de werksfeer bevorderd en gaat uiteindelijk ook de productiviteit omhoog. Op deze pagina zie je dan ook verschillende teksten die je kunt gebruiken om je collega te bedanken.

Collega bedanken pensioen

Wanneer je collega met pensioen gaat wordt hij of zij ook vaak bedankt. Je kunt vaak veel leren van oudere collega’s. Ze zeggen niet voor niets ‘op een oude fiets moet je het leren’. Als hij of zij dan uiteindelijk met pensioen gaat, kun je daarvoor je dankwoord uitspreken. Een collega bedanken die met pensioen gaat kan met een leuke tekst of gedicht. Het hoeft ook niet altijd met woorden. Soms kan een bloemetje met een kaartje waar enkel ‘bedankt’ op staat ook de boodschap overbrengen.

Een collega bedanken

Collega bedanken tekst:

Dank je voor de vele leuke jaren
ik vond het fijn dat wij collega’s waren
ik heb heel veel mogen ervaren
en ook veel goede raad mogen vragen

 

 • Wij zijn blij met alles wat je voor ons deed en nog steeds doet
  Dit mag toch wel eens worden vergoed
  We willen je alvast bedanken met dit kaartje
  en later krijgt dit nog een staartje…

 

 • We hebben samen heel wat gedaan,
  Gelachen, maar ook doorstaan,
  We waren af en toe wat melig,
  En dat werkte vaak nadelig,
  Toch was het een leuke tijd,
  Dat is zeker een feit!
  Ga nu maar genieten van je leven,
  En denk aan mij, soms heel even.

 

 • Vroeger werkte je voor de poen
  Nu mag je leven van je pensioen
  Nu beslis je zelf over uur en tijd
  En kan je doen wat je verblijdt
Collega bedanken gedicht:
 • Een andere baan
  een nieuw bestaan
  Veranderingen horen bij het leven
  Thanks voor alles dat je ons hebt gegeven
  Wij wensen je heel veel succes
  Kom nog eens langs, doe dat expres!

 

 • We zullen je hier op het werk wel missen
  En denken soms jaloers: die zit te vissen
  Het wordt een beetje saai na jouw pensioen
  Maar ja, daar zullen we het maar mee doen.

 

 • Toch zal ik iedereen missen, dat is zeker waar
  En als ze mij eens nodig hebben ben ik daar
  Maar die vrijheid om niets te moeten
  Die vrijheid ga ik nu begroeten
  Ik geef mijn collega?s een hand en de vrouwen een zoen
  Dag jongens, ik ga met pensioen

Collega bedanken steun:

 • Je vertrouwen waardoor ik langzaam terug
  mijn leven kan opbouwen
  Daarvoor ben ik je dankbaar

 

 • Lieve collega, ik heb met je gelachen en met je gehuild, ik vind het echt heel jammer dat je weggaat. Toch wens ik je het allerbeste met je nieuwe baan
  lieve collega, heel veel sterkte de komende tijd. Heb een toptijd met je gehad.

 

 • Het eeuwig leven is geen mens gegeven
  Maar na ’t pensioen is er nog heel wat leven
  Je stopt met werken en dan is er tijd.
  Voor hobbies, luieren en gezelligheid

 

 • Een leeg plekje in ons midden
  er gaat meteen van alles mis
  Dat komt omdat een fijne collega
  er nu eventjes niet is
  Voor jou de allerbeste wensen
  hopelijk herstel je vlug
  En ben je straks zo goed als nieuw
  weer bij ons terug!

Meer bedankt teksten voor een collega

 1. “Dank je wel voor je onvermoeibare inzet en toewijding. Je positieve energie en harde werk maken echt een verschil op de werkvloer.”
 2. “Een speciale dank aan een collega die altijd klaarstaat met een helpende hand. Jouw vriendelijkheid en professionaliteit maken het werken hier een waar genoegen.”
 3. “Bedankt voor jouw ongelooflijke teamgeest en samenwerking. Samen kunnen we bergen verzetten, en ik waardeer je toewijding aan ons gezamenlijke succes.”
 4. “In een wereld waarin deadlines en stress de boventoon voeren, ben jij de rustige haven die het werk draaiende houdt. Bedankt voor je kalmte en vastberadenheid.”
 5. “Een grote dank aan mijn collega, wiens toewijding en doorzettingsvermogen een voorbeeld zijn voor ons allemaal. Samenwerken met jou maakt mijn professionele leven echt waardevol.”
 6. “Bedankt voor het delen van je kennis en expertise. Je bent niet alleen een geweldige collega, maar ook een mentor die anderen inspireert om te groeien en te leren.”
 7. “Door jouw creativiteit en innovatieve ideeën wordt ons werk naar een hoger niveau getild. Bedankt voor het brengen van frisse perspectieven en nieuwe inzichten.”
 8. “Een oprechte dank voor jouw niet-aflatende inzet. Of het nu dag of nacht is, je staat altijd klaar om te helpen. Jouw toewijding is werkelijk bewonderenswaardig.”
 9. “Bedankt voor het creëren van een positieve werkomgeving. Jouw optimisme en vriendelijkheid maken van elke werkdag een plezierige ervaring.”
 10. “Een speciale dank aan de collega die altijd bereid is om een stapje extra te zetten. Jouw toewijding en vastberadenheid zijn inspirerend voor ons allemaal.”
 11. “In een team zijn er altijd momenten waarop we elkaar moeten ondersteunen, en jij bent altijd daar om te helpen. Bedankt voor jouw collegialiteit en teamgeest.”
 12. “Bedankt voor het delen van successen, het overwinnen van uitdagingen en het samen vieren van mijlpalen. Jouw positieve houding maakt van ons team een hechte gemeenschap.”
 13. “Een grote dank aan mijn geweldige collega. Jouw professionaliteit, toewijding en vriendelijkheid maken van onze werkplek een betere plek.”
 14. “Bedankt voor het creëren van een sfeer van vertrouwen en openheid. Jouw teamgeest bevordert een gezonde samenwerking en maakt van ons team een hecht collectief.”
 15. “Dank je wel voor het delen van jouw expertise en ervaring. Samenwerken met iemand van jouw kaliber is een waar genoegen en een bron van inspiratie.”
 16. “Bedankt voor het zijn van die ene persoon op wie we altijd kunnen rekenen. Jouw betrouwbaarheid en vastberadenheid zijn van onschatbare waarde voor het team.”
 17. “Een hartelijke dank aan de collega die altijd het goede voorbeeld geeft. Jouw professionaliteit en integriteit inspireren ons om ook ons beste zelf te zijn.”
 18. “Bedankt voor het creëren van een werkomgeving waarin we kunnen groeien en bloeien. Jouw ondersteuning en aanmoediging maken van ons team een hechte familie.”
 19. “Dank je wel voor de vreugde en het enthousiasme dat je met je meebrengt. Jouw positieve instelling is aanstekelijk en maakt van elke werkdag een plezier.”
 20. “Een oprechte dank voor jouw ongelooflijke bijdrage aan ons team. Jouw toewijding en passie voor het werk zijn werkelijk bewonderenswaardig.”
 21. “Bedankt voor het zijn van die collega op wie we kunnen vertrouwen, zelfs in de meest uitdagende tijden. Jouw vastberadenheid is een bron van kracht voor ons allemaal.”
 22. “Dank je wel voor het delen van jouw talenten en vaardigheden. Jouw bijdrage is van onschatbare waarde en draagt bij aan het succes van ons team.”
 23. “Een grote dank aan de collega die altijd bereid is om kennis te delen en anderen te helpen groeien. Jouw mentorrol is van onschatbare waarde voor ons allemaal.”
 24. “Bedankt voor het brengen van lichtheid in zelfs de meest stressvolle situaties. Jouw gevoel voor humor en optimisme maken van het werk een plezierige ervaring.”
 25. “Een oprechte dank aan de collega die altijd een stapje verder gaat. Jouw inzet en toewijding inspireren ons allemaal om ons beste werk te leveren.”
 26. “Bedankt voor het creëren van een sfeer waarin iedereen wordt aangemoedigd om zijn beste zelf te zijn. Jouw leiderschap maakt van ons team een succesvolle eenheid.”
 27. “Dank je wel voor het zijn van die collega waarop we kunnen rekenen. Jouw betrouwbaarheid en toewijding zijn de steunpilaren van ons team.”
 28. “Een grote dank aan de collega die altijd bereid is om anderen te ondersteunen. Jouw altruïsme en vriendelijkheid maken van ons team een warme en gastvrije gemeenschap.”
 29. “Bedankt voor het tonen van buitengewone toewijding aan ons team. Jouw harde werk en vastberadenheid zijn inspirerend voor ons allemaal.”
 30. “Een oprechte dank aan mijn geweldige collega. Jouw professionaliteit en vriendelijkheid maken van de werkomgeving een plek waarin iedereen gedijt.”
 31. “Dank je wel voor het delen van jouw creativiteit en innovatieve ideeën. Jouw bijdrage is van onschatbare waarde en draagt bij aan de groei van ons team.”
 32. “Bedankt voor het zijn van die collega die altijd bereid is om een helpende hand te bieden. Jouw vriendelijkheid en teamgeest maken van ons team een hechte eenheid.”
Last updated: donderdag 23 november 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *