Menu Sluiten

Afscheid collega

Neemt een collega afscheid van het werk? Er kunnen tal van redenen zijn waarom een collega afscheid neemt. Wat de reden ook is, je zult een (klein) feestje geven om de werkzame periode af te sluiten. Hoe wordt er in veel gevallen afscheid genomen van een collega? Dit is in veel gevallen afhankelijk van de duur van het contract. Heeft dit enkele jaren geduurd dan worden er meestal geen recepties gegeven. Is hij of zij lang in dienst geweest of was het een hoge functie? Dan wordt er vaak gekozen voor een afscheidsreceptie. Lees hieronder meer over het afscheid nemen van een collega.

Maak je keuze en bekijk de mooiste wensen, teksten en kaartjes:* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

 • Teksten, wensen en teksten voor een collega

 • Tal van ontwerpen

 • Cadeaus speciaal voor je collega

 • Verschillende formaten kaartjes en gekleurde enveloppen


Bekijk hier de kaartjes voor een collega >>

 • Vele nieuwe kaarten bij Greetz

 • Snel geleverd


Bekijk HIER alle teksten >>


 • Diverse teksten en soorten kaartjes
 • Voorgedrukte teksten op een kaartje
 • Afscheidscadeaus speciaal voor je collega
 • Top 10 meest gekozen

Bekijk alle collega TEKSTEN op Greetz >>
Afscheid van een collega?

Bij het afscheid van een collega horen vaak bloemen of cadeaus. Deze kun je namens een afdeling geven maar individueel mag het natuurlijk ook. Naast een cadeau en bloemen hoort een kaartje er natuurlijk ook bij. Ook hierbij kun je verschillende kanten op. Doe je een gezamenlijke tekst waaronder je de namen zet of koop je een grote kaart waar iedereen iets op kan schrijven? Het laatste is vaak erg leuk om te doen met direct collega’s. Namens het bedrijf of namens een complete afdeling is het vaak meer gebruikelijk om een afscheid collega tekst te gebruiken. Deze wordt dan afgesloten met de naam van de manager of leidinggevende.

Afscheid collega

Afscheid nemen van een collega

Je kunt op verschillende manieren afscheid nemen van een collega. Het is geheel afhankelijk van het bedrijf hoe dit gedaan wordt. Op de bouw zul je eerder een krat bier kopen dan bij een kantoorfunctie of in een kledingwinkel. Je moet het doen op een manier die bij jullie veel wordt gebruikt en die uiteraard past bij de collega zelf.

Receptie afscheid collega

Wanneer iemand lang in dienst is geweest, en wellicht een jubileum heeft gehad, dan wordt er meestal groter uitgepakt. Wanneer iemand bijvoorbeeld 12,5 jaar in dienst is geweest dan kan het nog verschillen van een 2 in dienst of een echte doorzetter met 40 dienstjaren ervaring. Meestal is bij deze laatste collega’s het pensioen de reden om  afscheid te nemen.

Collegas

Voorbeelden afscheid collega:

Helaas moeten we je laten gaan
Heel veel succes met het vinden van een nieuwe baan
We hadden het graag anders gezien
Maar deze veranderingen waren door ons niet te overzien
Weet dat we je inzet altijd hebben gewaardeerd
Je hebt in al die jaren super gepresteerd!

 • Een andere baan
  een nieuw bestaan
  Veranderingen horen bij het leven
  Bedankt voor alles dat je ons hebt gegeven
  Wij wensen je heel veel succes
  Kom nog eens langs, doe dat expres!
 • Afscheid nemen na zo’n staat van dienst doet pijn
  Je had graag nog een paar jaar bij ons willen zijn
  Met pensioen wil je nog niet
  Toch ga je met de VUT en dat doet ons allen verdriet
  Heel veel succes met je vrije tijd
  Kom nog maar eens langs voor een lekkere maaltijd.
 • Vroeger moest je werken voor je geld
  Nu betaalt je pensioen je salaris hebben wij vastgesteld
  Je was voor ons een gewaardeerde collega
  Geniet nu maar lekker, pak wat ons betreft het vliegtuig naar Kreta
  Heel erg bedankt voor alles wat je hebt gedaan
  Weet dat wij altijd voor je klaarstaan!

Collega pauze afscheid

Afscheid collega inspiratie:
 • Ja, (naam invullen) heeft nu een andere baan
  Hij gaat voorgoed bij ons vandaan
  We gunnen hem de kans van harte
  Om op die nieuwe plek te starten
  Maar zonder (naam invullen), dat is wel gek,
  Is hier ineens een lege plek
  Zijn stem, zijn kleding, zijn gebaren
  Blijven ons bij, misschien nog jaren.
 • Bedankt voor de vele leuke jaren
  ik vond het fijn dat wij collega’s waren
  ik heb heel veel mogen ervaren
  en ook veel goede raad mogen vragen.
 • Rust lekker uit en wordt maar snel beter!
  Het is niet fijn ziek te zijn
  maar het is ook erg om jou te moeten missen
  daar mag je je echt niet in vergissen
  Sterkte en een heel voorspoedig herstel.

Meer afscheid van een collega teksten

Afscheid nemen van een collega is een emotioneel en soms uitdagend proces. Het kan een mix van gevoelens oproepen, variërend van verdriet tot opwinding voor het nieuwe hoofdstuk in het leven van de vertrekkende collega. In veel organisaties wordt afscheid genomen met warmte en waardering voor de bijdragen van de vertrekkende persoon. Hier zijn veel zinnen die het afscheid van een collega op verschillende manieren kunnen beschrijven.

 1. Met een zwaar gemoed kondigde het team aan dat het tijd was om afscheid te nemen van onze gewaardeerde collega, Sarah. Haar aanwezigheid was als een baken van positiviteit in de kantoorgangen.
 2. Terwijl we de laatste hand legden aan de afscheidsbijeenkomst, reflecteerden we op de talloze projecten waaraan David heeft bijgedragen. Zijn expertise zal node worden gemist.
 3. Het was een bitterzoet moment toen we de afscheidstaart aansneden om het vertrek van Emily te vieren. De kantoorhumor zal nooit meer hetzelfde zijn zonder haar levendige bijdragen.
 4. In de vergaderzaal werden herinneringen gedeeld en anekdotes opgehaald terwijl we afscheid namen van Michael, de stille kracht achter vele succesvolle initiatieven.
 5. Met een hart vol dankbaarheid namen we afscheid van onze leidinggevende, Lisa, die altijd klaarstond met wijze raad en een bemoedigend woord, zelfs in de meest stressvolle tijden.
 6. Op de afscheidsborrel heerste een mengeling van gelach en tranen terwijl we toastten op het avontuurlijke pad dat voor onze collega Laura lag. Haar enthousiasme was besmettelijk en zal onmisbaar zijn.
 7. Bij het overhandigen van het afscheidscadeau voelden we de brok in onze keel terwijl we beseften hoeveel Karen heeft bijgedragen aan een positieve werkomgeving.
 8. Tijdens het afscheidsdiner deelden we verhalen over de vele mijlpalen die samen met Richard waren bereikt. Zijn vastberadenheid was een voorbeeld voor ons allen.
 9. In de afscheidsbrief die op het prikbord hing, benadrukten we de unieke vaardigheden van Tom en bedankten we hem voor zijn onschatbare bijdrage aan het team.
 10. De afscheidsspeech was doordrenkt van oprechte waardering voor Maria, die niet alleen een toegewijde collega was, maar ook een vriend en mentor voor velen.
 11. Tijdens het afscheidsinterview met het bedrijfsmagazine vertelde John over de hoogtepunten van zijn loopbaan en de vele lessen die hij had geleerd. Zijn erfenis zal voortleven in de bedrijfscultuur.
 12. Bij het opruimen van het bureau van Jessica werden herinneringen aan gedeelde grappen en gezamenlijke overwinningen weer levendig. Haar lege stoel was een tastbare herinnering aan het verlies.
 13. In de afscheidse-mail naar het team benadrukte Chris de waarde van samenwerking en bedankte hij iedereen voor de onvergetelijke reis. Zijn woorden resoneerden nog lang nadat hij vertrok.
 14. Een afscheidsfotoalbum werd samengesteld met beelden van teamuitjes, projectlanceringen en informele momenten, een eerbetoon aan de tijd die we samen met Steven hadden doorgebracht.
 15. Terwijl de collega’s zich verzamelden voor de afscheidsreceptie, werden persoonlijke bedankkaartjes uitgedeeld, elk gevuld met woorden van waardering voor de bijdragen van de vertrekkende collega.
 16. Tijdens de laatste teamvergadering namen we even de tijd om stil te staan bij het vertrek van Alexandra en haar bijdragen te eren. Haar werkethiek was een inspiratie voor ons allemaal.
 17. De afscheidslunch was doordrenkt van nostalgie terwijl we genoten van het laatste samenzijn met onze collega Jake, die altijd klaarstond met een luisterend oor en praktische adviezen.
 18. In de afscheidsspeech benadrukte Rachel de kracht van het team en hoe elk individu een essentiële rol speelt in het grotere geheel. Haar wijze woorden resoneren nog steeds in het kantoor.
 19. Op de laatste werkdag stond de gang vol met collega’s die hun waardering uitspraken en goede wensen deelden. De warmte van het afscheid was voelbaar in elke omhelzing en handdruk.
 20. De afscheidsreceptie eindigde met een toost op de toekomst van onze collega, Amanda, wiens professionele reis naar nieuwe horizonnen leidde. Haar impact op het team zal blijvend zijn.

Het afscheid nemen van een collega is een essentieel onderdeel van het werkleven, waarin emotionele banden worden gesmeed en herinneringen worden gedeeld. Deze momenten van afscheid vormen niet alleen een afsluiting maar ook een kans om de waardevolle bijdragen van de vertrekkende collega te erkennen en waarderen.

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je het een nuttig artikel? Deel dit dan met anderen op social media, je blog of website. Zelf een mooie afscheidstekst voor een collega verzonnen of gevonden? Dan kan je die hieronder delen door het formulier in te vullen.

Meer teksten:

Last updated: donderdag 23 november 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *