Menu Sluiten

Collega condoleren

Wanneer er iemand is overleden dan condoleer je de nabestaanden. Dit kunnen natuurlijk ook collega’s zijn. Indien het plotseling is gebeurd dan ben je daar niet van op de hoogte en kan het bericht hard aankomen. Wanneer een collega of familie van je collega ziek is, dan ben je mee op de hoogte. Je collega condoleren is iets wat erg belangrijk is. Hoe kun je het beste je collega condoleren met het verlies? Op deze pagina lees je meer over het condoleren van een collega en welke tekst je daarbij het beste kunt gebruiken.

Maak je keuze en bekijk de mooiste wensen, teksten en kaartjes:* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

 • Teksten, wensen en teksten voor een collega

 • Tal van ontwerpen

 • Cadeaus speciaal voor je collega

 • Verschillende formaten kaartjes en gekleurde enveloppen


Bekijk hier de kaartjes voor een collega >>

 • Vele nieuwe kaarten bij Greetz

 • Snel geleverd


Bekijk HIER alle teksten >>


 • Teksten, wensen en spreuken tijdens het condoleren
 • Voorgedrukte teksten op een kaartje
 • Condoleance bloemen en cadeaus speciaal voor je collega
 • Top 10 meest gekozen

Bekijk alle collega TEKSTEN op Greetz >>
Collega condoleren?

Een collega condoleren kan erg lastig zijn. Wanneer je de collega goed kent dan spelen er verschillende emoties mee. Je wilt een liefdevolle boodschap overbrengen zonder dat je je collega in tranen wilt brengen. Dit zal echter in sommige gevallen wel gebeuren. Door gebruik te maken van verschillende voorbeelden of door van te voren goed een bepaalde condoleance tekst uit je hoofd te leren kun je proberen om je daarop te focussen in plaats van je gevoel. Bij veel collega’s helpt dit terwijl ze een lastig gesprek gaan voeren.

Collega condoleren

Hoe kun je je collega condoleren

Het kan enorm lastig zijn om de juiste woorden te vinden om je collega te condoleren. Want hoe kun je je collega condoleren zonder dat je de kans loopt dat mensen daar iets aparts van denken. Een iets te lange knuffel kan tegenwoordig al voor problemen zorgen. Voordat je het weet wordt je goedbedoelde knuffel aangegeven bij je werkgever en moet jij je daarover verantwoorden. Gebruik daarom vaak woorden en zo min mogelijk knuffels of kussen. Daar zit de collega vaak niet op te wachten.

Tekst collega condoleren

Welke teksten worden er veel gebruikt bij het condoleren van een collega? Hieronder kun je de top 10 bekijken, maar ook vele andere condoleance teksten voor je collega.

Ik durf nu niet te dromen,
Over dagen zonder jou,
Die toch wel zullen komen,
Maar liever niet zo vroeg.

 • Als je de voet op de andere oever zet en het blijkt de hemel te zijn.
  Als je dan door een hand wordt aangeraakt en het blijkt Gods hand te zijn.
  Als je dan muziek hoort en het blijken engelen te zijn
  dan ben je niet heengegaan, maar naar huis gegaan.

 

 • God is ons een Toevlucht en Sterkte.
  Hij is krachtelijk bevonden een Hulp in benauwdheden.
  Daarom zullen wij niet vrezen, al veranderde de aarde haar plaats, en al werden de bergen verzet in het hart van de zeeën.

 

 • Een dierbaar iemand
  Zo plotseling kwijt
  Heel veel sterkte
  In deze moeilijke tijd.
Korte condoleance teksten collega
 • Heel veel sterkte,
  dit is echt heel moeilijk voor je

 

 • Bijzondere mensen sterven niet,
  zij gaan wel, maar blijven toch voor altijd

 

 • Jullie hadden samen nog zoveel plannen
  Wilden samen nog zoveel doen
  Onvoorspelbaar – onvoorstelbaar
  Wat de dood met deze plannen kan doen

 

 • De dood is als het doven van een kaars,
  omdat de morgen is aan gebroken.
Teksten overleden collega
 • Geluk is niet altijd met ons
  Soms zit het heel erg tegen
  Weet dan dat je naasten hebt
  Die je helpen schuilen in de regen
  Steun zit in allerlei dingen
  Een handdruk, een kus, of een lach
  En soms zit het in een kaartje
  Misschien geeft het wat kleur aan je dag.

 

 • De mensen van voorbij,
  worden niet vergeten.
  De mensen van voorbij,
  zijn in een ander weten.

 

 • Ik mis jou en het maakt mij verdrietig,
  maar als ik aan al die herinneringen.
  denk komt er weer een glimlach terecht.

 

 • Je bent geboren om afscheid te nemen.
  Wij hadden je zoveel liefde willen geven.
  In onze harten zal je altijd blijven leven.

Meer voorbeeld teksten om een collega te condoleren

Het is nooit gemakkelijk om een collega te condoleren, maar het is belangrijk om medeleven te tonen en steun te bieden. Hier zijn voorbeeldzinnen voor spreuken en teksten om een collega te condoleren:

 1. “Met diepe droefheid delen we in jouw verdriet. Moge de herinneringen aan jouw dierbare collega een bron van troost zijn in deze moeilijke tijd.”
 2. “In deze donkere dagen van verlies, willen we onze oprechte deelneming betuigen. Jouw collega zal altijd herinnerd worden als een waardevol lid van ons team.”
 3. “Woorden schieten tekort in tijden van verdriet, maar we willen je laten weten dat we hier zijn om je te steunen. Onze gedachten zijn bij jou en jouw collega’s familie.”
 4. “Het nieuws van het overlijden van jouw collega heeft ons diep geraakt. Moge de liefdevolle herinneringen aan de tijd samen met hem/haar troost bieden in deze donkere dagen.”
 5. “Met oprechte deelneming in jouw verlies. Jouw collega zal altijd herinnerd worden als een gewaardeerd lid van ons team, en we delen in het verdriet dat zijn/haar afwezigheid met zich meebrengt.”
 6. “In deze periode van rouw willen we je laten weten dat we om je geven en hier zijn om je te ondersteunen. De herinneringen aan jouw collega zullen voor altijd in onze harten blijven.”
 7. “Het verlies van een collega is zwaar te dragen. Moge je kracht vinden in de liefdevolle herinneringen die jullie hebben gedeeld. Onze oprechte deelneming gaat uit naar jou en de familie van jouw collega.”
 8. “In deze moeilijke tijd willen we je onze innige deelneming betuigen. Jouw collega heeft een blijvende indruk achtergelaten op ons team, en we zullen zijn/haar aanwezigheid ten zeerste missen.”
 9. “Woorden kunnen niet uitdrukken hoezeer we meeleven met jou en de familie van jouw collega. Moge de steun van vrienden en collega’s en de liefdevolle herinneringen kracht bieden in deze sombere dagen.”
 10. “Met diepe spijt hebben we vernomen van het overlijden van jouw collega. We willen je laten weten dat we hier zijn om je te steunen in deze moeilijke tijd.”
 11. “De pijn van het verlies is onmetelijk, en we delen in jouw verdriet. Moge de warmte van vriendschap en de herinneringen aan jouw collega troost brengen in deze donkere dagen.”
 12. “Het nieuws van het overlijden van jouw collega heeft een leegte achtergelaten die niet zomaar gevuld kan worden. Onze gedachten zijn bij jou en de familie van jouw dierbare collega.”
 13. “In tijden van verlies is het moeilijk de juiste woorden te vinden. We willen je laten weten dat we aan je denken en hier zijn om je te steunen na het verlies van jouw collega.”
 14. “Met oprechte deelneming willen we je laten weten dat we aan je zijde staan in deze droevige tijd. Jouw collega heeft veel betekend voor ons team en zal altijd in onze herinneringen voortleven.”
 15. “Het overlijden van jouw collega is een groot verlies voor ons allemaal. Moge de liefde en steun van vrienden en collega’s een bron van kracht zijn in deze zware dagen.”
 16. “In deze tijd van verdriet willen we je onze oprechte deelneming betuigen. Jouw collega heeft bijgedragen aan een positieve sfeer binnen ons team, en we zullen hem/haar enorm missen.”
 17. “Woorden kunnen de pijn van het verlies niet wegnemen, maar we hopen dat de steun van vrienden en collega’s en de mooie herinneringen aan jouw collega enige troost kunnen bieden.”
 18. “Met diep medeleven betuigen we onze oprechte deelneming. Jouw collega zal altijd herinnerd worden als een waardevol lid van ons team, en we zullen zijn/haar aanwezigheid sterk missen.”
 19. “Het verdriet van het verlies is voelbaar, en we willen je laten weten dat we hier zijn om je te ondersteunen. Jouw collega heeft een blijvende indruk achtergelaten, en we delen in het verdriet van zijn/haar heengaan.”
 20. “In deze droevige tijd willen we je laten weten dat we meeleven met jou en de familie van jouw collega. Zijn/haar bijdrage aan ons team zal niet vergeten worden.”
 21. “Met oprechte deelneming willen we je laten weten dat we in gedachten bij je zijn. Jouw collega was niet alleen een gewaardeerd teamlid maar ook een vriend, en we zullen zijn/haar warmte missen.”
 22. “Het verlies van een collega is een pijnlijke herinnering aan de fragiliteit van het leven. Moge je steun vinden in de herinneringen aan de goede tijden die jullie hebben gedeeld.”
 23. “In deze tijd van rouw willen we onze oprechte deelneming betuigen. Jouw collega heeft een positieve impact gehad op ons team en zal altijd in onze gedachten blijven.”
 24. “Met diep medeleven willen we je laten weten dat we je steunen in deze moeilijke tijd. Jouw collega’s bijdrage aan ons team zal niet vergeten worden, en we koesteren de herinneringen aan zijn/haar vriendelijkheid en toewijding.”
 25. “Het verlies van een collega raakt ons allemaal diep. Moge de steun van vrienden en collega’s en de warme herinneringen aan jouw collega wat troost bieden in deze donkere dagen.”
 26. “Woorden schieten tekort bij het uiten van ons verdriet over het overlijden van jouw collega. Moge de liefdevolle herinneringen aan hem/haar de pijn van het verlies enigszins verzachten.”
 27. “Met oprechte deelneming willen we je laten weten dat we meeleven met jou en de familie van jouw collega. Zijn/haar nalatenschap in ons team zal voortleven in de goede tijden die we hebben gedeeld.”
Last updated: donderdag 23 november 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *