Menu Sluiten

Afscheidscadeau

Bij het afscheid van een collega hoort natuurlijk ook een mooi cadeau. Als je ergens kort hebt gewerkt krijg je meestal een kleiner cadeau dan wanneer je lang in dienst bent geweest. Ook de functie kan bepalend zijn voor het afscheidscadeau dat wordt gegeven. Bij een afscheidscadeau wordt vaak een (korte) toespraak gehouden. De tekst die je dan kunt gebruiken, kun je met de voorbeelden op deze pagina ideeën voor opdoen. Lees hieronder verder over de allerleukste afscheidscadeaus voor je collega.

Maak je keuze en bekijk de mooiste wensen, teksten en kaartjes:* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

 • Teksten, wensen en teksten voor een collega

 • Tal van ontwerpen

 • Cadeaus speciaal voor je collega

 • Verschillende formaten kaartjes en gekleurde enveloppen


Bekijk hier de kaartjes voor een collega >>

 • Vele nieuwe kaarten bij Greetz

 • Snel geleverd


Bekijk HIER alle teksten >>


 • Teksten, wensen en spreuken voor bij het cadeau
 • Voorgedrukte teksten op een kaartje
 • Cadeaus speciaal voor je collega
 • Top 10 meest gekozen

Bekijk alle collega TEKSTEN op Greetz >>
Afscheidscadeau voor een collega

Er zijn vele soorten afscheidscadeaus die je voor een collega kunt kopen. Voor mannen en vrouwen zit hier vaak een verschil in. Ook het beroep kan een rol spelen. Voor iemand uit het onderwijs koop je wellicht een ander soort cadeau dan voor iemand uit de zorg, overheid of voor een accountant. Een afscheidscadeau voor een collega heeft bijna altijd betrekking op zijn eigen wensen. Ook een hobby kan een rol spelen.

Afscheidscadeau collega idee

Wie heeft er een goed idee voor een afscheidscadeau voor een collega? Deze vraag wordt vaak als eerste gesteld wanneer iemand afscheid gaat nemen van het werk. Achter de rug om wordt er vaak van alles georganiseerd en daar hoort ook een afscheidscadeau bij. Wat zijn nu leuke cadeaus om te geven? Houdt hij of zij bijvoorbeeld van chocolade, Rituals, bloemen of een weekendje weg? De mogelijkheden zijn vaak eindeloos. Een goed idee kan dan ook zomaar binnen schieten bij een collega. Vraag daarom gerust eens rond wat goed past als afscheidscadeau bij die collega die gaat vertrekken. Wanneer je collega weggaat vanwege zijn of haar ziekte dan kan je bij het cadeau ook een beterschapswens doen.

Afscheidscadeau collega

Voor een man of vrouw

Het uitzoeken van een afscheidscadeau voor een mannelijke collega is soms lastiger dan voor een vrouw. Deze laatste vinden rituals pakketten vaak erg lekker en zijn dol op bloemen. Voor een man is dat vaak lastiger. Die doe je niet altijd een plezier met bloemen. Wijn of andere drank valt daar vaak beter in de smaak. Voor een man of vrouw kan een afscheidscadeau dan ook verschillend zijn.

Afscheidscadeau collega pensioen

Veel afscheidscadeaus worden gekocht omdat een collega met pensioen gaat. Rond de 65e verjaardag kan er nagedacht worden over het pensioen. Sommige kunnen met de VUT of prepensioen maar anderen werken nog liever een aantal jaren door zodat het pensioen iets beter wordt uitbetaald.

Wanneer je een afscheidscadeau voor een collega gaat kopen die moet pensioen gaat, zijn dat vaak andere cadeaus dan iemand die een andere baan of ontslag heeft gekregen. Ook daarbij dien je rekening te houden. Vaak worden er bepaalde standaard cadeaus gekocht bij het afscheid.

Afscheidscadeau bloemen

Afscheidscadeau collega tekst

Bij een afscheidscadeau voor een collega hoort natuurlijk ook een tekst. Welke teksten worden er veel gebruikt en hoe kun je zelf een mooie tekst maken die bij een afscheidscadeau voor een collega past?

Het is altijd belangrijk dat je bij het afscheid de positieve dingen aanhaalt. Dit kun je combineren met hobby’s of leuke momenten van de afgelopen jaren. Je kunt dit vervolgens samenvoegen met één van de voorbeelden om het geheel mooi aan te kleden en er een mooi verhaal van te maken.

Afscheidscadeau collega

Voorbeelden:

Vroeger moest je werken voor je geld
Nu betaalt je pensioen je salaris hebben wij vastgesteld
Je werd door ons erg gewaardeerd
Geniet nu maar lekker, pak wat ons betreft het vliegtuig naar Kreta
Heel erg bedankt voor alles wat je hebt gedaan
Weet dat wij altijd voor je klaarstaan!

 

 • Een nieuwe weg
  Een nieuw begin
  Ik ga verder
  Een onbekende weg in

 

 • Zij werkte een leven lang met plezier
  En nu krijgt haar leven nog meer zwier
  Geniet van elke dag dat je zingen mag
  Ik zal altijd aan je blijven denken met een glimlach

 

 • Een nieuwe fase in je leven,
  er word je een andere tijd gegeven.
  Vanaf vandaag kan je in je eigen richting gaan,
  het werken is nu voor jou gedaan.
  Wees gelukkig en hou je goed
  alles zal gaan zoals het moet.

 

 • Afscheid nemen na zo’n staat van dienst doet pijn
  Je had graag nog een paar jaar bij ons willen zijn
  Met pensioen wil je nog niet
  Toch ga je met de VUT en dat doet ons allen verdriet
  Heel veel succes met je vrije tijd
  Kom nog maar eens langs voor een lekkere maaltijd

 

 • Helaas moeten we je laten gaan
  Heel veel succes met het vinden van een nieuwe baan
  We hadden het graag anders gezien
  Maar deze veranderingen waren door ons niet te overzien
  Weet dat we je inzet altijd hebben gewaardeerd
  Je hebt in al die jaren super gepresteerd!

Tekst afscheidscadeau collega

 

Afscheidscadeautje

Voorbeelden van afscheid teksten voor een collega

Afscheid nemen van een collega is een moment dat vaak doordrenkt is van emoties, variërend van weemoed tot opwinding voor de nieuwe kansen die voor de vertrekkende persoon liggen. Het is een tijd van reflectie, dankbaarheid en het delen van herinneringen. Hier zijn veel zinnen die het proces van afscheid nemen van een collega kunnen beschrijven:

 1. Met een mengeling van vreugde en verdriet kondigden we aan dat het tijd was om afscheid te nemen van onze gewaardeerde collega, Mark. Zijn bijdragen aan het team zullen altijd in onze herinneringen blijven resoneren.
 2. In de vergaderzaal hing een sfeer van nostalgie terwijl we afscheid namen van Emily, een collega wiens creativiteit en vrolijkheid de afgelopen jaren ons kantoor hebben verrijkt.
 3. Het was een bitterzoet moment toen we bijeenkwamen om de vertrekkende collega, Chris, uit te zwaaien. Zijn humor en toewijding hebben een onuitwisbare indruk achtergelaten.
 4. Bij het afscheidslunch sprak Susan met warmte over haar tijd in het bedrijf en bedankte ze haar collega’s voor de onvergetelijke ervaringen. Haar oprechtheid liet een diepe indruk achter.
 5. Op de laatste werkdag vulden vriendelijke woorden en afscheidsgroeten de lucht terwijl we Ellen uitzwaaiden, wiens professionaliteit en vriendelijkheid de werkomgeving altijd hebben verlicht.
 6. Tijdens de afscheidsspeech benadrukte David de kracht van teamwerk en prees hij de unieke bijdragen van elke collega. Zijn woorden dienden als een inspiratiebron voor degenen die achterbleven.
 7. Op het afscheidsfeestje werden herinneringen opgehaald aan gedeelde successen en uitdagingen. Het vertrek van Michael markeerde het einde van een tijdperk, maar opende ook de deur naar nieuwe mogelijkheden.
 8. De afscheidsbrief die aan het team werd gericht, getuigde van de diepe waardering die Karen voelde voor haar collega’s. Haar positieve houding was een baken van licht, zelfs tijdens de zwaarste dagen.
 9. Bij het overhandigen van het afscheidscadeau aan Robert werden anekdotes verteld en glimlachen gedeeld. Zijn bijdragen aan het team waren als bouwstenen die het fundament van ons succes vormden.
 10. Tijdens de afscheidsbijeenkomst sprak Laura over haar tijd in het bedrijf en hoe elke uitdaging haar gevormd had. Haar moed om nieuwe wegen in te slaan was een bron van inspiratie voor velen.
 11. Op het afscheidsetentje sprak Peter over de professionele groei die hij had ervaren en bedankte hij zijn collega’s voor de steun. Zijn vertrek markeerde het begin van een nieuw hoofdstuk in zijn carrière.
 12. In de afscheidse-mail naar het team benadrukte Rachel de waarde van samenwerking en het belang van het koesteren van de relaties die tijdens de samenwerking waren opgebouwd. Haar wijsheid werd met dankbaarheid ontvangen.
 13. Bij het inpakken van haar bureau stond Julia stil bij de vele uitdagingen en triomfen die ze met haar collega’s had gedeeld. Haar afscheid was doordrenkt van hoop en opwinding voor de toekomst.
 14. De afscheidsceremonie was gevuld met lofbetuigingen voor de vertrekkende collega, Nick, wiens toewijding aan excellentie een blijvende stempel op het team had gedrukt.
 15. Op de afscheidsreceptie werden persoonlijke bedankkaartjes uitgedeeld, elk gevuld met oprechte woorden van waardering voor de unieke bijdrage van Sarah aan het team.
 16. Tijdens het laatste teamoverleg namen we even de tijd om stil te staan bij het vertrek van Tom en bedankten we hem voor zijn leiderschap en inspiratie. Zijn erfenis zal voortleven in de bedrijfscultuur.
 17. Het afscheidsinterview met het bedrijfsmagazine belichtte de carrièrehoogtepunten en levenslessen van Michelle. Haar reis binnen het bedrijf was niet alleen professioneel verrijkend maar ook persoonlijk verbindend.
 18. De afscheidslunch was doordrenkt van oprechte momenten, waarin we de veelzijdigheid van Eric als collega en vriend erkenden. Zijn vertrek liet een leegte achter, maar ook een erfenis van vriendschap.
 19. In de afscheidsspeech benadrukte Jason de impact van een positieve werkomgeving en bedankte hij zijn collega’s voor de onvergetelijke ervaring. Zijn optimisme was als een zonnestraal in het kantoor.
 20. Terwijl we de laatste hand legden aan het afscheidsfeestje, realiseerden we ons dat het vertrek van Nicole niet alleen het einde van een hoofdstuk markeerde, maar ook het begin van nieuwe verhalen voor ons allemaal.

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je het een nuttig artikel? Deel dit dan met anderen op social media, je blog of website. Zelf een mooie afscheidstekst voor een collega verzonnen of gevonden? Dan kan je die hieronder delen door het formulier in te vullen.

Last updated: donderdag 23 november 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *