Menu Sluiten

Collega overleden

Ongeacht hoe we de gedachte aan een mogelijke dood wegjagen, helaas is iedereen sterfelijk. Ieder van ons zal op een zeker moment sterven, het is een onlosmakelijk onderdeel van het leven. Maar wanneer je de dood van een jong, gezond persoon meemaakt, is dit extra schokkend. Vooral als je dag in dag uit samenwerkte met de overledenen. Lees hieronder meer over de teksten voor op een kaartje om sterkte te wensen.

Maak je keuze en bekijk de mooiste wensen, teksten en kaartjes:* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

 • Teksten, wensen en teksten voor een collega

 • Tal van ontwerpen

 • Cadeaus speciaal voor je collega

 • Verschillende formaten kaartjes en gekleurde enveloppen


Bekijk hier de kaartjes voor een collega >>

 • Vele nieuwe kaarten bij Greetz

 • Snel geleverd


Bekijk HIER alle teksten >>


 • Door hierboven op de link te klikken ga je naar Greetz
 • Voorgedrukte teksten op een kaartje
 • Afscheid teksten & kaarten
 • Sterkte wensen

Bekijk alle collega TEKSTEN op Greetz >>
Een collega overleden?

Wat moeten de werknemers van het bedrijf doen wanneer een collega sterft?

Collega overleden
(Bron: Greetz.nl)

Als het team jong is en nog nooit dergelijke tegenslagen heeft gehad, kunnen de werknemers in de war raken en fouten maken. Het is duidelijk dat de wens om op de een of andere manier uitdrukking te geven aan sympathie ontstaat bij iedereen die de overledene kende, maar er is een bepaalde volgorde van acties in dergelijke situaties. Vaak is er 1 persoon die wordt benoemd uit de medewerkers die alle acties coördineren om hulp te organiseren aan de familie van de overledene. Hij of zij regelt vaak de volgende zaken:

 • verzamel geld van werknemers van het bedrijf voor financiële hulp m.b.t. de begrafenis
 • bezoekt de nabestaande en betuigt condoleances namens het team
 • draagt verzamelde fondsen over aan nabestaande om erachter te komen of praktische hulp nodig is bij het organiseren van een begrafenis, bijvoorbeeld omdat er geen directe nabestaande zijn

Als familieleden kunnen zorgen voor alle uitvaart arrangementen, moeten de voormalige collega’s van de overledene naar de begrafenis komen en sympathie uiten. Als het collectief van de onderneming te groot is, kunnen er maar een paar, de naaste collega’s en de directe leidinggevende komen.

Vaak geeft men namens het bedrijf een krans of bloemen af met het juiste opschrift. Hierbij is het is belangrijk om de begraafregels na te leven in overeenstemming met de religie van de overledene en om afscheid te nemen van een collega op een fatsoenlijk niveau.

Wil je je collega’s sterkte wensen met deze moeilijke tijd of de nabestaanden? Bekijk hier meer inspiratie voor teksten: https://www.sterkte.nl/sterkte-wensen-moeilijke-tijd/

Steun bieden aan de rouwende

Het verlies van de collega zal nog een tijd merkbaar zijn op de werkvloer. Belangrijk is om de rouwende te ondersteunen door te luisteren naar zijn of haar verhaal m.b.t. de overledene. Tevens kan het helpen onverwacht een steuntje in de rug te geven aan een collega die het extra moeilijk heeft. Rouw neemt tijd in beslag, verwerken gaat niet over een nacht rusten maar op den duur is het belangrijk de draad weer op te pakken. Ga eens wat leuks doen als collega’s onder elkaar als er een maand verstreken is, dit zal het team zeker goed doen.

Enkele voorbeelden van overlijdensteksten (oma):

 • We zeggen te vlug
  ’t leven is voorbij.
  Opa wie je was en wat je zei,
  blijft eeuwig in ons verankerd.
 • Het is een wonderbaar iets, een moeder.
  Anderen mogen u liefhebben,
  uw moeder alleen begrijpt u,
  ze bemint u,
  vergeeft u alles wat gij doet,
  ze bidt voor u,
  en het doet zo’n pijn
  als ze sterft en u verlaat.

Meer condoleance teksten & sterkte wensen

Het is altijd moeilijk om steun en troost te vinden bij het verlies van een collega. Hier zijn voorbeeldzinnen van spreuken en condoleance teksten die je kunt gebruiken om sterkte te wensen aan de nabestaanden en herinneringen te delen:

 1. “Met diepe droefheid nemen we afscheid van een gewaardeerde collega. Onze gedachten zijn bij de familie en vrienden. Moge de mooie herinneringen aan [naam van de overledene] een bron van troost zijn in deze moeilijke tijd.”
 2. “In liefdevolle herinnering aan een bijzondere collega. [Naam van de overledene] zal altijd in onze gedachten voortleven. Onze oprechte deelneming aan de familie in deze droevige tijd.”
 3. “Woorden schieten tekort om het verdriet te uiten bij het verlies van een gewaardeerde collega. [Naam van de overledene] zal gemist worden en blijft in onze harten voortleven. Veel sterkte voor de familie.”
 4. “In deze donkere dagen van verdriet willen we ons medeleven betuigen aan de familie van [naam van de overledene]. Moge de herinneringen aan de goede tijden met [hem/haar] een bron van troost zijn.”
 5. “Met oprechte deelneming in het verlies van een dierbare collega. [Naam van de overledene] heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten. Onze gedachten zijn bij de familie in deze moeilijke tijd.”
 6. “Het nieuws van het overlijden van [naam van de overledene] heeft ons diep geraakt. Als collega’s delen we in het verdriet en wensen we de familie veel kracht toe om dit verlies te dragen.”
 7. “In deze tijd van rouw willen we ons medeleven betuigen aan de familie van [naam van de overledene]. [Hij/Zij] zal in onze herinneringen voortleven als een gewaardeerde collega en vriend.”
 8. “Met verdrietige harten nemen we afscheid van [naam van de overledene]. [Hij/Zij] was niet alleen een collega maar ook een vriend voor velen. Onze gedachten zijn bij de familie in deze moeilijke tijd.”
 9. “Woorden schieten te kort bij het verlies van [naam van de overledene]. Als collega’s delen we in het verdriet en bieden we onze oprechte deelneming aan de familie. Moge [zijn/haar] ziel rusten in vrede.”
 10. “In herinnering aan een bijzondere collega die veel betekende voor ons allemaal. [Naam van de overledene] zal gemist worden, maar de impact van [zijn/haar] bijdragen zal voortleven. Onze gedachten zijn bij de familie.”
 11. “Met diepe droefheid vernemen we het overlijden van [naam van de overledene]. [Hij/Zij] was niet alleen een collega, maar ook een bron van inspiratie voor velen. Onze oprechte deelneming aan de familie.”
 12. “In deze moeilijke tijd willen we onze oprechte deelneming betuigen aan de familie van [naam van de overledene]. [Hij/Zij] heeft een blijvende indruk achtergelaten en zal altijd in onze herinneringen voortleven.”
 13. “Met verdriet nemen we afscheid van een gewaardeerde collega. [Naam van de overledene] heeft veel betekend voor ons team en laat een leegte achter. Onze gedachten zijn bij de familie in deze zware tijd.”
 14. “Woorden kunnen het verdriet niet volledig uitdrukken bij het verlies van [naam van de overledene]. Als collega’s delen we in het verdriet en bieden we onze oprechte deelneming aan de familie. Moge [zijn/haar] ziel rusten in vrede.”
 15. “In herinnering aan een dierbare collega die ons te vroeg heeft verlaten. [Naam van de overledene] zal gemist worden, maar de positieve impact die [hij/zij] had op ons leven zal altijd blijven bestaan. Onze gedachten zijn bij de familie.”
 16. “Met oprechte deelneming nemen we afscheid van een gewaardeerde collega. [Naam van de overledene] heeft een leegte achtergelaten die niet zomaar gevuld kan worden. Onze gedachten zijn bij de familie in deze moeilijke tijd.”
 17. “Het nieuws van het overlijden van [naam van de overledene] heeft ons diep geraakt. Als collega’s delen we in het verdriet en bieden we onze oprechte deelneming aan de familie. Moge [zijn/haar] ziel rusten in vrede.”
 18. “In deze tijd van rouw willen we ons medeleven betuigen aan de familie van [naam van de overledene]. [Hij/Zij] was niet alleen een collega maar ook een vriend. Moge de mooie herinneringen troost bieden in deze zware tijd.”
 19. “Met diepe droefheid nemen we afscheid van een gewaardeerde collega. [Naam van de overledene] heeft veel betekend voor ons team en zal altijd herinnerd worden. Onze gedachten zijn bij de familie in deze moeilijke tijd.”
Last updated: donderdag 23 november 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *