Menu Sluiten

Collega overleden

Ongeacht hoe we de gedachte aan een mogelijke dood wegjagen, helaas is iedereen sterfelijk. Ieder van ons zal op een zeker moment sterven, het is een onlosmakelijk onderdeel van het leven. Maar wanneer je de dood van een jong, gezond persoon meemaakt, is dit extra schokkend. Vooral als je dag in dag uit samenwerkte met de overledenen. Lees hieronder meer over de teksten voor op een kaartje om sterkte te wensen (collega overleden teksten).

Maak je keuze en bekijk de mooiste wensen, teksten en kaartjes:* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

 • Teksten, wensen en teksten voor een collega

 • Tal van ontwerpen

 • Cadeaus speciaal voor je collega

 • Verschillende formaten kaartjes en gekleurde enveloppen


Bekijk hier de kaartjes voor een collega >>

 • Vele nieuwe kaarten bij Greetz

 • Snel geleverd


Bekijk HIER alle teksten >>


 • Door hierboven op de link te klikken ga je naar Greetz
 • Voorgedrukte teksten op een kaartje
 • Afscheid teksten & kaarten
 • Sterkte wensen

Bekijk alle collega TEKSTEN op Greetz >>
Een collega overleden?

Wat moeten de werknemers van het bedrijf doen wanneer een collega sterft?

Collega overleden
(Bron: Greetz.nl)

Als het team jong is en nog nooit dergelijke tegenslagen heeft gehad, kunnen de werknemers in de war raken en fouten maken. Het is duidelijk dat de wens om op de een of andere manier uitdrukking te geven aan sympathie ontstaat bij iedereen die de overledene kende, maar er is een bepaalde volgorde van acties in dergelijke situaties. Vaak is er 1 persoon die wordt benoemd uit de medewerkers die alle acties coördineren om hulp te organiseren aan de familie van de overledene. Hij of zij regelt vaak de volgende zaken:

 • verzamel geld van werknemers van het bedrijf voor financiële hulp m.b.t. de begrafenis
 • bezoekt de nabestaande en betuigt condoleances namens het team
 • draagt verzamelde fondsen over aan nabestaande om erachter te komen of praktische hulp nodig is bij het organiseren van een begrafenis, bijvoorbeeld omdat er geen directe nabestaande zijn

Als familieleden kunnen zorgen voor alle uitvaart arrangementen, moeten de voormalige collega’s van de overledene naar de begrafenis komen en sympathie uiten. Als het collectief van de onderneming te groot is, kunnen er maar een paar, de naaste collega’s en de directe leidinggevende komen. Vaak geeft men namens het bedrijf een krans of bloemen af met het juiste opschrift. Hierbij is het is belangrijk om de begraafregels na te leven in overeenstemming met de religie van de overledene en om afscheid te nemen van een collega op een fatsoenlijk niveau.

Wil je je collega’s sterkte wensen met deze moeilijke tijd of de nabestaanden? Bekijk hier meer inspiratie voor teksten: https://www.sterkte.nl/sterkte-wensen-moeilijke-tijd/

Steun bieden aan de rouwende

Het verlies van de collega zal nog een tijd merkbaar zijn op de werkvloer. Belangrijk is om de rouwende te ondersteunen door te luisteren naar zijn of haar verhaal m.b.t. de overledene. Tevens kan het helpen onverwacht een steuntje in de rug te geven aan een collega die het extra moeilijk heeft. Rouw neemt tijd in beslag, verwerken gaat niet over een nacht rusten maar op den duur is het belangrijk de draad weer op te pakken. Ga eens wat leuks doen als collega’s onder elkaar als er een maand verstreken is, dit zal het team zeker goed doen.

Enkele voorbeelden van overlijdensteksten (oma):

 • We zeggen te vlug
  ’t leven is voorbij.
  Opa wie je was en wat je zei,
  blijft eeuwig in ons verankerd.
 • Het is een wonderbaar iets, een moeder.
  Anderen mogen u liefhebben,
  uw moeder alleen begrijpt u,
  ze bemint u,
  vergeeft u alles wat gij doet,
  ze bidt voor u,
  en het doet zo’n pijn
  als ze sterft en u verlaat.

Vragen, opmerkingen en correcties kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je het een nuttig artikel? Deel dit dan met anderen. Heb je zelf een mooie tekst gevonden die kan bijdragen aan dit artikel? Stuur dit dan naar info@collegas.nl.

Last updated: vrijdag 4 oktober 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *