Menu Sluiten

Collega ernstig ziek

Een collega wordt op een gegeven moment meer dan alleen een werkmaatje. Wanneer je 40 uur per week met iemand omgaat, kan het een echte vriendschap worden. Wanneer jouw collega dan te maken krijgt met een ernstige ziekte, kan dit jou veel doen. Wil je weten wat je voor jouw collega kan betekenen wanneer hij of zij wordt gediagnosticeerd met een ernstige ziekte? Wij hebben tips en ideeën op een rijtje gezet.

Maak je keuze en bekijk de mooiste wensen, teksten en kaartjes:* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

 • Teksten, wensen en teksten voor een collega

 • Tal van ontwerpen

 • Cadeaus speciaal voor je collega

 • Verschillende formaten kaartjes en gekleurde enveloppen


Bekijk hier de kaartjes voor een collega >>

 • Vele nieuwe kaarten bij Greetz

 • Snel geleverd


Bekijk HIER alle teksten >>


 • Teksten en kaarten om beterschap / sterkte te wensen
 • Cadeaus
 • Top 10 meest gekozen teksten en kaarten

Bekijk alle collega TEKSTEN op Greetz >>
Mooie woorden voor een ernstig zieke collega.

Collega ernstig ziek
(Bron: Greetz.nl)

Woorden die rechtstreeks uit het hart komen, kunnen enorm helpen. Weet jij niet goed hoe je jouw gevoelens onder woorden kunt brengen of hoe je deze kunt uitten? Probeer dan om de woorden op papier te zetten. Het is soms een stuk eenvoudiger om deze woorden op te schrijven, dan om ze hardop uit te spreken. Jouw collega kan veel steun vinden aan deze woorden en te weten dat jij er echt voor hem of haar bent.

 • Taken overnemen

Een ernstige ziekte kan veel teweegbrengen op de werkvloer. Wanneer jouw collega nog wel aan de slag wilt, kun je hem of haar helpen door taken over te nemen. Zo verlicht de werkdruk en kan de collega nog wel op het werk verschijnen. Dit is meer de taak van jouw werkgever, maar je kunt zelf ook een handje helpen.

 • Praktisch helpen

Je wilt natuurlijk graag kunnen helpen, maar het kan moeilijk zijn om te weten wat je nu echt kunt doen. Soms is de beste manier om iemand te helpen, door te helpen met praktische taken. Stel bijvoorbeeld voor dat je de boodschappen eens per week voor jouw collega doet. Je kunt voorstellen om te figureren als chauffeur voor wanneer de collega naar het ziekenhuis moet of simpelweg een schoonmaakservice voor hem/haar inhuren om de huishoudelijke taken te verlichten. Op deze manier kun je jouw collega goed ondersteunen.

Get well soon

Gezamenlijk cadeau voor een zieke collega

Ga eens rond op het werk en verzamel een leuk bedrag van al jouw collega’s. Hiervan kun je een mooi cadeau kopen voor de collega. Je kunt bijvoorbeeld een dagje naar de spa cadeau doen of een weekendje weg. Zo kan de collega ontspannen en hoeft het eventjes niet te denken aan ziek zijn.

Geconfronteerd worden met een ernstige ziekte van jouw collega, heeft een grote invloed op jou en op de werkvloer. Je wilt natuurlijk iets kunnen betekenen en een hart onder de riem steken. Dit kun je doen met dierbare en persoonlijke woorden, praktische taken en met een mooi cadeau. Wil je hem of haar beterschap wensen, dan kan een kaart goed dienen.

Mis je iets op deze pagina? Reageer dan hieronder. Het delen van de pagina stellen wij op prijs.

Last updated: vrijdag 4 oktober 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *