Menu Sluiten

Collega ernstig ziek

Een collega wordt op een gegeven moment meer dan alleen een werkmaatje. Wanneer je 40 uur per week met iemand omgaat, kan het een echte vriendschap worden. Wanneer jouw collega dan te maken krijgt met een ernstige ziekte, kan dit jou veel doen. Wil je weten wat je voor jouw collega kan betekenen wanneer hij of zij wordt gediagnosticeerd met een ernstige ziekte? Wij hebben tips en idee├źn op een rijtje gezet.

Maak je keuze en bekijk de mooiste wensen, teksten en kaartjes:* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

 • Teksten, wensen en teksten voor een collega

 • Tal van ontwerpen

 • Cadeaus speciaal voor je collega

 • Verschillende formaten kaartjes en gekleurde enveloppen


Bekijk hier de kaartjes voor een collega >>

 • Vele nieuwe kaarten bij Greetz

 • Snel geleverd


Bekijk HIER alle teksten >>


 • Teksten en kaarten om beterschap / sterkte te wensen
 • Cadeaus
 • Top 10 meest gekozen teksten en kaarten

Bekijk alle collega TEKSTEN op Greetz >>
Mooie woorden voor een ernstig zieke collega.

Collega ernstig ziek
(Bron: Greetz.nl)

Woorden die rechtstreeks uit het hart komen, kunnen enorm helpen. Weet jij niet goed hoe je jouw gevoelens onder woorden kunt brengen of hoe je deze kunt uitten? Probeer dan om de woorden op papier te zetten. Het is soms een stuk eenvoudiger om deze woorden op te schrijven, dan om ze hardop uit te spreken. Jouw collega kan veel steun vinden aan deze woorden en te weten dat jij er echt voor hem of haar bent.

 • Taken overnemen

Een ernstige ziekte kan veel teweegbrengen op de werkvloer. Wanneer jouw collega nog wel aan de slag wilt, kun je hem of haar helpen door taken over te nemen. Zo verlicht de werkdruk en kan de collega nog wel op het werk verschijnen. Dit is meer de taak van jouw werkgever, maar je kunt zelf ook een handje helpen.

 • Praktisch helpen

Je wilt natuurlijk graag kunnen helpen, maar het kan moeilijk zijn om te weten wat je nu echt kunt doen. Soms is de beste manier om iemand te helpen, door te helpen met praktische taken. Stel bijvoorbeeld voor dat je de boodschappen eens per week voor jouw collega doet. Je kunt voorstellen om te figureren als chauffeur voor wanneer de collega naar het ziekenhuis moet of simpelweg een schoonmaakservice voor hem/haar inhuren om de huishoudelijke taken te verlichten. Op deze manier kun je jouw collega goed ondersteunen.

Get well soon

Gezamenlijk cadeau voor een zieke collega

Ga eens rond op het werk en verzamel een leuk bedrag van al jouw collega’s. Hiervan kun je een mooi cadeau kopen voor de collega. Je kunt bijvoorbeeld een dagje naar de spa cadeau doen of een weekendje weg. Zo kan de collega ontspannen en hoeft het eventjes niet te denken aan ziek zijn.

Geconfronteerd worden met een ernstige ziekte van jouw collega, heeft een grote invloed op jou en op de werkvloer. Je wilt natuurlijk iets kunnen betekenen en een hart onder de riem steken. Dit kun je doen met dierbare en persoonlijke woorden, praktische taken en met een mooi cadeau. Wil je hem of haar beterschap wensen, dan kan een kaart goed dienen.

Meer ernstig ziek teksten (sterkte wensen)

 1. “In deze moeilijke tijd stuur ik je niet alleen mijn oprechte steun, maar ook al mijn positieve energie en wensen voor kracht en genezing. Blijf sterk, collega.”
 2. “Je bent niet alleen een gewaardeerde collega maar ook een dappere strijder. Moge de kracht die je hebt opgebouwd in het werk je nu helpen in je strijd tegen ziekte. Sterkte en beterschap.”
 3. “In de schijnbaar donkere dagen van ziekte, straalt jouw kracht als een licht dat hoop brengt. Blijf moedig, collega. We staan achter je en sturen veel liefde en positieve gedachten.”
 4. “Je vastberadenheid op de werkvloer heeft ons altijd ge├»nspireerd, en nu, in deze moeilijke tijd, hopen we dat diezelfde vastberadenheid je zal leiden naar een snel herstel. Veel sterkte, collega.”
 5. “Mijn gedachten zijn bij jou terwijl je deze uitdagende tijd doorgaat. Jouw doorzettingsvermogen op het werk heeft altijd bewondering gewekt, en ik weet zeker dat je deze strijd met dezelfde vastberadenheid zult aangaan. Blijf sterk.”
 6. “Net zoals we samen successen hebben gevierd, zullen we nu samen staan in deze periode van tegenspoed. Je bent niet alleen een collega maar ook een vriend, en we wensen je alle moed en kracht toe voor een spoedig herstel.”
 7. “In zware tijden worden de sterksten getest, en ik ben ervan overtuigd dat jouw kracht en vastberadenheid je door deze uitdaging zullen leiden. Je bent niet alleen in deze strijd, we zijn hier om je te steunen. Beterschap, collega.”
 8. “Terwijl je geconfronteerd wordt met de moeilijkheden van ziekte, wil ik je laten weten dat je niet alleen bent. Jouw positieve bijdrage aan het team is onvergetelijk, en we sturen allemaal liefde en sterkte voor een snel herstel.”
 9. “Net zoals we samen hebben gewerkt aan projecten en doelen, zullen we nu samen werken aan jouw welzijn en gezondheid. Blijf positief, blijf sterk, en we hopen op een spoedig herstel, beste collega.”
 10. “Ik wens je niet alleen kracht om deze ziekte te overwinnen maar ook moed om de dagen met optimisme tegemoet te treden. Onze gedachten zijn bij jou, en we hopen op betere dagen voor jou.”
 11. “Tijdens onze samenwerking heb je altijd doorzettingsvermogen getoond. Nu, in deze uitdagende tijd, geloof ik dat je dezelfde vastberadenheid zult gebruiken om deze ziekte te overwinnen. Sterkte en beterschap, collega.”
 12. “Terwijl je door deze moeilijke periode gaat, wil ik je herinneren aan je ongelooflijke veerkracht en doorzettingsvermogen. Blijf vechten, blijf sterk, en weet dat je niet alleen bent in deze strijd.”
 13. “Je bent niet alleen een collega maar ook een waardevol lid van onze professionele familie. In deze tijd van ziekte willen we je omringen met liefde en steun. Blijf positief en laat de kracht van vriendschap je genezing brengen.”
 14. “Je vastberadenheid en positieve instelling hebben altijd een verschil gemaakt op de werkvloer. Nu, in deze uitdagende tijd, hopen we dat diezelfde eigenschappen je zullen helpen in je herstel. Veel sterkte, beste collega.”
 15. “De moed die je hebt getoond in het gezicht van uitdagingen op het werk is bewonderenswaardig. Nu, terwijl je geconfronteerd wordt met gezondheidsuitdagingen, geloof ik in jouw innerlijke kracht. Blijf vechten, blijf hoopvol.”
 16. “Ik wens je niet alleen fysieke genezing maar ook innerlijke rust en kalmte tijdens deze periode van ziekte. Blijf vastberaden, collega, en we hopen op een spoedig herstel.”
 17. “Tijdens onze samenwerking heb ik bewondering gehad voor je vastberadenheid en positiviteit. Nu, in deze moeilijke tijd, hoop ik dat diezelfde eigenschappen je zullen leiden naar een snel herstel. Veel sterkte, collega.”
 18. “In de stroom van het leven komen we soms uitdagingen tegen die we nooit hadden verwacht. Ik geloof in jouw vermogen om deze periode van ziekte te overwinnen. Blijf sterk, blijf hoopvol.”
 19. “Jouw vastberadenheid en toewijding op het werk zijn altijd inspirerend geweest. Nu, in deze periode van ziekte, hoop ik dat je diezelfde vastberadenheid kunt gebruiken voor je herstel. Sterkte, collega.”
 20. “Moge de kracht van positieve gedachten en de steun van vrienden en collega’s je omringen tijdens deze uitdagende tijd. Blijf sterk, blijf positief, en we hopen op een spoedig herstel.”
 21. “Je bent niet alleen een collega maar ook een vriend, en het nieuws van je ziekte raakt ons diep. We sturen je al onze liefde en steun, en we hopen op betere dagen voor jou. Blijf sterk, beste collega.”
 22. “Als een collega en vriend wens ik je kracht, moed en sereniteit tijdens deze moeilijke periode van ziekte. Je bent niet alleen in deze strijd, en we zijn hier om je te ondersteunen op elke stap van de weg.”
Last updated: donderdag 23 november 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *