Menu Sluiten

Collega en vriendschap

Vakanties en vooral weekeindes vliegen voorbij en dan krijgen we opnieuw te maken met werkdagen. De meesten van ons leven bijna op het werk: 5 dagen per week, minstens 8 uur per dag. En hier hebben we de meest actieve relaties. Het is niet verwonderlijk dat werkrelaties vaak niet alleen veranderen in vriendschap maar ook uitmonden in relaties. Personeelsfunctionarissen waarschuwen: werk is geen plek voor vriendschap. Psychologen houden vol dat voor productief werk een klimaat vriendschappelijke omgang noodzakelijk is. Lees hieronder verder over collega en vriendschap.

Maak je keuze en bekijk de mooiste wensen, teksten en kaartjes:* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

 • Teksten, wensen en teksten voor een collega

 • Tal van ontwerpen

 • Cadeaus speciaal voor je collega

 • Verschillende formaten kaartjes en gekleurde enveloppen


Bekijk hier de kaartjes voor een collega >>

 • Vele nieuwe kaarten bij Greetz

 • Snel geleverd


Bekijk HIER alle teksten >>


 • Prachtige teksten en cadeaus voor collega’s
 • Voorgedrukte teksten op een kaartje
 • Bedankt cadeaus speciaal voor je collega
 • Top 10 meest gekozen

Bekijk alle collega TEKSTEN op Greetz >>
Collega en vriendschap, mogelijk?

Collega en vriendschap
(Bron: Greetz.nl)

De voordelen van vriendschap op het werk liggen voor de hand: een vriendschappelijke instelling helpt je om met collega’s om te gaan, op elkaar te vertrouwen en oplossingen te zoeken voor problemen. Je bent niet bang om eerlijk je mening te geven, je kunt elke kwestie bespreken en de werkdag kan gemakkelijk worden omgezet van een dagelijkse routine in een vruchtbare en vermakelijke tijd.

Mensen die op hun werk aan vrienden zijn gehecht, hebben de neiging om een klein salaris, hoogspanning en imperfecte functie te verdragen. Dit is hoe een persoon werkt, het is veel gemakkelijker om tegenslagen en onvolkomenheden te verduren in het gezelschap van vrienden. Het grootste probleem van vriendschap op het werk is het onvermogen van mensen om grenzen te stellen en duidelijk te begrijpen waar werkrelaties eindigen en vriendschap begint. Daarom volgen hier wat regels voor een succesvolle vriendschap met je collega.

Vriendschapsregels op het werk

 • Gesprekken

Als jij en een collega goede vrienden zijn, dan zijn er zeker genoeg onderwerpen voor discussie. Vakanties plannen, een huis kopen of problemen met familieleden oplossen. Niet werkgerelateerde gesprekken zijn beter buiten kantoortijden te houden. Na het werk in een gezellig café bijvoorbeeld is hier een betere plek voor.

 • Vermijd vervreemding van andere collega’s

Als je vrienden bent met een collega buiten het werk prima, maar creëer geen onnodige belemmeringen voor communicatie met andere collega’s. Werknemers die zijn uitgesloten van jou vriendschapscirkel, niet deelnemen aan discussies, voelen zich buitengesloten.

 • Gedrag

Vriendschap met een collega mag onprofessioneel gedrag of slechte prestaties niet verbergen. Bijvoorbeeld, als een vriend je constant vraagt ​​om hem in te dekken, te rechtvaardigen tegenover zijn superieuren, of zijn werk naar jou te verplaatst zal dit vroeg of laat grote problemen met zich meebrengen.

 • Maak vrienden buiten het werk

Werkvriendschap is heel gemakkelijk te onderscheiden van andere vriendschap. Wanneer u van werk of functie verandert of eenvoudigweg naar een andere afdeling gaat, verdwijnen de omstandigheden die u eerder verenigde automatisch en daarmee vaak ook de vriendschap. Daarom, als een persoon echt interessant en aangenaam voor je is en je zou graag vrienden met hem zijn buiten de kantoormuren, laat hem dan in je leven en bouw je vriendschap op buiten het werk.

Meer teksten over vriendschappen en collega’s

 1. “Een collega vandaag, een vriend voor altijd. Door dik en dun, delen we niet alleen het werk, maar ook de vreugde van echte vriendschap.”
 2. “Op de werkvloer ontstaan niet alleen projecten maar ook onvergetelijke vriendschappen. Bedankt dat je niet alleen een collega bent, maar ook een waardevolle vriend.”
 3. “In de complexe symfonie van het werk, ben jij niet alleen een collega, maar ook mijn favoriete deel van de melodie. Samen maken we een harmonie van vriendschap.”
 4. “Echte vriendschap heeft geen negen-tot-vijf-schema. Dankzij jou hebben mijn werkuren niet alleen betekenisvolle projecten, maar ook kostbare momenten van vriendschap.”
 5. “Een collega vinden die ook een vriend wordt, is als het ontdekken van een zeldzame schat. Bedankt dat je mijn werkplek hebt veranderd in een plaats van vreugde en samenhorigheid.”
 6. “Door de dagelijkse uitdagingen op het werk hebben we niet alleen projecten voltooid, maar ook een solide brug van vriendschap gebouwd. Jouw collegialiteit is mijn grootste geschenk.”
 7. “Collega’s komen en gaan, maar vrienden blijven voor altijd. Dankzij jou voelt mijn werkplek als een thuis weg van huis, gevuld met vriendschap en begrip.”
 8. “In de mozaïek van mijn carrière ben jij het kleurrijke stuk dat niet alleen het werk verrijkt, maar ook een levenslange vriendschap vertegenwoordigt.”
 9. “Jouw vriendschap is als een baken op de werkvloer, waardoor zelfs de drukste dagen lichter lijken. Bedankt voor de vreugde die je brengt in mijn professionele leven.”
 10. “Collega’s worden vrienden wanneer er meer is dan alleen samenwerken. Jij bent niet alleen een gewaardeerde collega, maar ook een vriend die mijn werkplek verlicht.”
 11. “In de zee van collega’s ben jij als een vuurtoren van vriendschap. Bedankt dat je mijn professionele reis hebt veranderd in een warme en betekenisvolle tocht.”
 12. “Echte vrienden zijn als sterren die schijnen, zelfs in de donkerste nachten van het werk. Bedankt dat je mijn professionele hemel hebt gevuld met stralende momenten van vriendschap.”
 13. “Jouw vriendschap is als een kompas op de werkvloer, waardoor mijn professionele reis niet alleen doelgericht maar ook plezierig is. Bedankt dat je mijn collega en vriend bent.”
 14. “In het weefsel van ons team ben jij de draad die niet alleen het werk bij elkaar houdt, maar ook een vriendschap creëert die sterker is dan welke uitdaging dan ook.”
 15. “Een goede collega herkent talent, maar een ware vriend erkent potentieel. Bedankt dat je niet alleen in mijn werk gelooft, maar ook in onze vriendschap.”
 16. “Jouw lach op de werkvloer is niet alleen een geluid van vreugde maar ook een symbool van de sterke band van vriendschap die we hebben opgebouwd.”
 17. “Een collega zoals jij maakt van het werk geen verplichting maar een plezier. Jouw vriendschap is de kers op de taart van mijn professionele leven.”
 18. “Collega zijn is een keuze, maar vrienden worden is een kostbaar geschenk. Bedankt dat je niet alleen mijn werkpartner bent, maar ook mijn vertrouwde vriend.”
 19. “In de woestijn van deadlines ben jij als een oase van vriendschap. Bedankt dat je mijn professionele reis hebt verrijkt met waardevolle momenten van samenzijn.”
 20. “Een goede collega spreekt over het werk, maar een vriend deelt ook persoonlijke triomfen en tegenslagen. Bedankt dat je niet alleen een gewaardeerde collega bent maar ook een vriend in elke zin van het woord.”
 21. “Jouw aanwezigheid op de werkvloer is niet alleen een professionele troef maar ook een bron van vriendschap die mijn dagen verlicht. Bedankt voor de waardevolle connectie.”
 22. “Collega’s komen en gaan, maar ware vrienden blijven voor altijd. Mijn professionele leven heeft een onschatbare waarde gekregen sinds jij mijn collega en vriend bent geworden.”
 23. “In de tango van het werk zijn wij de perfecte danspartners, niet alleen als collega’s maar ook als vrienden die elkaars stappen kennen en elkaar ondersteunen.”
 24. “Een collega zoals jij maakt van het werk niet alleen een plaats van inspanning maar ook van genot. Bedankt dat je mijn werkdagen vult met de rijkdom van vriendschap.”
 25. “Jouw vriendschap is als een regenboog op een regenachtige dag van het werk. Bedankt dat je kleur hebt toegevoegd aan mijn professionele wereld en mijn dagen hebt verhelderd.”
 26. “Echte vrienden zijn niet alleen aanwezig op het werk, maar ook buiten de kantoormuren. Bedankt dat je niet alleen mijn collega bent maar ook een vriend voor het leven.”
 27. “In de onvoorspelbare reis van het werk ben jij niet alleen mijn collega maar ook mijn medereiziger en vriend. Bedankt voor de gedeelde lach, steun en vriendschap.”
 28. “Een goede collega herkent de inspanning, maar een echte vriend deelt de vreugde. Bedankt dat je niet alleen mijn werkwaarde begrijpt maar ook mijn vriend bent in elke betekenis.”
 29. “Jouw vriendschap maakt van ons team geen verzameling individuen maar een hechte groep die samenwerkt en elkaar ondersteunt. Bedankt dat je mijn collega en vriend bent.”
 30. “In het boek van mijn professionele leven ben jij niet alleen een hoofdstuk maar ook een speciale pagina van vriendschap. Bedankt dat je mijn werkervaring hebt verrijkt met jouw aanwezigheid.”
Last updated: donderdag 23 november 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *