Menu Sluiten

Collega overspannen / burn-out

Collega overspannen / burn-out?
Steeds vaker krijgen mensen te kampen met een burn-out. Is jouw collega overspannen en zit hij of zij thuis? Dat kan een enorme impact hebben op het hele team. Wil jij jouw collega een hart onder de riem kunnen steken? Lees dan gauw verder. In dit artikel lees je precies hoe je jouw collega kan ondersteunen tijdens deze moeilijke periode. Door hieronder een keuze te maken ga je naar de specialist en kan je de kaartjes en teksten bekijken, bijvoorbeeld om sterkte te wensen.

Maak je keuze en bekijk de mooiste wensen, teksten en kaartjes:* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

 • Teksten, wensen en teksten voor een collega

 • Tal van ontwerpen

 • Cadeaus speciaal voor je collega

 • Verschillende formaten kaartjes en gekleurde enveloppen


Bekijk hier de kaartjes voor een collega >>

 • Vele nieuwe kaarten bij Greetz

 • Snel geleverd


Bekijk HIER alle teksten >>


 • Teksten en wensen bij Greetz
 • Voorgedrukte teksten op een kaartje
 • Sterkte cadeaus
 • Top 10 meest gekozen teksten en cadeaus

Bekijk alle collega TEKSTEN op Greetz >>
Collega overspannen en/of een burn-out?

Een mooie kaart

Collega burn-out
(Bron: Greetz.nl)

Wanneer jouw collega net te horen heeft gekregen dat hij of zij een burn-out heeft, kan de wereld even helemaal zwart lijken. Alles is te veel en niets doen is van groot belang. Je doet er daarom goed aan om niet ieder moment voor de deur te staan. Een kaart met een mooie tekst is in het begin een beter alternatief. Schrijf zelf of met het hele team een mooie tekst op de kaart waarmee je hem of haar sterkte wenst tijdens deze donkere periode.

Praktisch helpen
Je kunt jouw collega ook op andere manieren helpen. Wanneer iemand overspannen is, kunnen zelfs de meest eenvoudige taken te veel lijken. Help jouw collega daarom op praktische wijze door bijvoorbeeld eens de boodschappen te doen, een wasje te draaien of een middagje te babysitten op de kinderen van de collega. Je kunt met eenvoudige taken hem of haar al enorm ondersteunen.

Op de hoogte houden

Collega overspannen
(Greetz.nl)

Ondanks dat een collega overspannen is, willen veel collega’s toch op de hoogte blijven van wat er nu echt gaande is op het werk. Je kunt bijvoorbeeld eens per week langsgaan voor een kopje koffie en jouw collega updaten over de gang van zaken.

Ervaringsdeskundigen
Helaas zijn er vandaag de dag veel ervaringsdeskundigen op het gebied van een burn-out en overspannen zijn. De kans is groot dat jij meerdere mensen kent die kampen of hebben gekampt met een burn-out. Het kan jouw collega goed doen om te praten met een ervaringsdeskundigen. Je kunt dus iemand uit jouw vriendenkring koppelen met jouw collega. Het kan iemand goed doen om herkenning te vinden.

Is jouw collega tijdelijk uit de running vanwege een burn-out? Dat is erg vervelend voor zowel de collega als voor jou! Je zult jouw maatje op de werkvloer tijdelijk moeten missen. Gelukkig kun je hem of haar wel een hart onder de riem steken en steunen tijdens deze periode (sterkte wensen). Dit kan zowel met mooie woorden als met praktische daden.

Teksten overspannen voor op een kaartje:

 • Ik wens je heel veel sterkte en succes en hoop je snel te zien.
 • Ik hoop dat je je gauw weer wat beter voelt, ik vind het echt enorm ellendig voor je. Ik denk terug aan je collegialiteit van de afgelopen maanden, je bent een top collega maar ik mis je ook als persoon, het is hier echt anders zonder jou.
 • Helaas ben je overspannen, we hopen dat je snel beter bent.
 • Bloemen verwelken,
  Schepen vergaan,
  Maar onze steun voor jou zal altijd blijven bestaan!
 • Ik probeer me voor te stellen hoe het voor je moet zijn om overspannen te zijn, dat je leven zo op zijn kop staat. Ik hoorde dat je nogal beroerd bent, ik hoop dat je je snel weer wat beter voelt.
 • Overspannen zijn is helemaal niet fijn, kom eens goed tot rust de komende tijd, we denken aan je.
 • Hoe is het nu met je? Heb je het tot nu toe een beetje doorstaan en kun je soms je gedachten wat verzetten?

Collega met burnout

Zelf een mooie beterschap tekst gevonden of bedacht die je wilt delen met anderen? Reageer dan hieronder. Correcties, vragen en opmerkingen kunnen ook hieronder achtergelaten worden.

Beterschap en sterkte wensen bij een burn-out

Het is altijd moeilijk om een collega te zien worstelen met een burn-out. Hier zijn voorbeeldzinnen van spreuken en teksten om beterschap te wensen aan een collega die te maken heeft met een burn-out:

 1. “Lieve collega, in deze uitdagende tijd willen we je omringen met liefde en positieve energie. Moge elke dag een stap zijn naar herstel, rust en innerlijke vrede. Je bent sterker dan je denkt, en we kijken uit naar je volledige herstel.”
 2. “Aan een bijzondere collega die momenteel rust nodig heeft, stuur ik een zee van goede wensen. Moge de tijd die je neemt voor jezelf leiden tot vernieuwde kracht en innerlijke balans. Je gezondheid staat voorop, en we wachten geduldig tot je weer terug bent.”
 3. “Sterkte, lieve collega. Een burn-out is een uitdaging, maar het is ook een kans om te herstellen en sterker terug te komen. Neem de tijd die je nodig hebt, we ondersteunen je volledig en zien uit naar de dag waarop je weer straalt.”
 4. “Aan een dappere collega die momenteel een zware strijd voert: neem de tijd om te rusten, te herstellen en opnieuw op te bouwen. We staan achter je en wensen je de moed om elke dag een stap dichter bij welzijn te komen.”
 5. “Beste collega, in deze tijd van zelfreflectie en herstel, stuur ik je positieve energie en de hoop op innerlijke rust. Laat deze periode van rust en vernieuwing je kracht geven voor een gezonde toekomst. We wachten op je terugkeer met open armen.”
 6. “Aan een waardevolle collega die momenteel een burn-out doormaakt, stuur ik oprechte beterschapswensen. Moge deze tijd van rust en herstel je de gelegenheid bieden om jezelf te hervinden en sterker terug te keren. We missen je en kijken uit naar je gezonde terugkeer.”
 7. “Lieve collega, te midden van deze uitdagende periode willen we je omringen met steun en positieve vibes. Laat deze tijd van rust en herstel een nieuw begin zijn, gevuld met hernieuwde energie en veerkracht. We denken aan je en wensen je beterschap.”
 8. “Sterkte, lieve collega. Een burn-out is als een storm die voorbijgaat, en we geloven sterk in je vermogen om er sterker uit te komen. Neem de tijd die je nodig hebt, luister naar jezelf en weet dat we hier zijn om je te steunen.”
 9. “Aan een buitengewone collega die momenteel door een zware tijd gaat: neem de tijd die je nodig hebt om te herstellen en te genezen. Je welzijn is onze prioriteit, en we sturen positieve gedachten voor een snel en volledig herstel. Beterschap!”
 10. “Beste collega, in deze tijd van zelfzorg en genezing, sturen we je warme beterschapswensen. Moge elke dag je dichter bij herstel brengen en nieuwe deuren openen voor welzijn en veerkracht. We kijken ernaar uit om je weer te zien, gezond en stralend.”
 11. “Aan een gewaardeerde collega die momenteel door een burn-out gaat, stuur ik positieve vibes en wensen voor een snel herstel. Moge deze periode van rust en zelfzorg je de kracht geven om te bloeien en opnieuw te schitteren. We missen je en kijken uit naar je terugkeer.”
 12. “Sterkte, lieve collega. Een burn-out is een uitdagende reis, maar je bent niet alleen. Neem de tijd om te herstellen, omring jezelf met liefde en positiviteit, en weet dat we er zijn om je te steunen op elke stap van je herstel.”
 13. “Aan een bijzondere collega die momenteel worstelt met een burn-out, stuur ik helende gedachten en de hoop op een spoedig herstel. Moge deze tijd van rust en zelfreflectie je in staat stellen om je innerlijke kracht te hervinden. We wachten geduldig op je terugkeer.”
 14. “Lieve collega, te midden van deze uitdagende tijd willen we je beterschap wensen. Laat deze periode van herstel een tijd van persoonlijke groei zijn. Moge je innerlijke kracht je leiden naar een gezonde en evenwichtige toekomst.”
 15. “Aan een gewaardeerde collega die momenteel rust en herstel zoekt, stuur ik beterschapswensen vol liefde en steun. Moge elke dag je dichter bij welzijn brengen, en moge je innerlijke kracht je leiden naar een gezonde toekomst. We denken aan je en wachten op je terugkeer.”
 16. “Sterkte, lieve collega. Een burn-out is een moeilijke reis, maar je bent omringd door liefde en steun. Neem de tijd die je nodig hebt, luister naar jezelf en laat deze periode van herstel een tijd van vernieuwing zijn. We geloven in je kracht.”
 17. “Beste collega, in deze tijd van herstel stuur ik je beterschapswensen. Moge elke dag je dichter bij innerlijke vrede brengen en je de kracht geven om weer te stralen. We missen je en kijken uit naar je gezonde terugkeer.”
 18. “Aan een waardevolle collega die momenteel een burn-out doormaakt, stuur ik oprechte beterschapswensen. Moge deze tijd van rust en zelfzorg je genezing brengen en je pad verlichten naar een gezonde toekomst. We zijn er voor je, elke stap van de weg.”
 19. “Lieve collega, te midden van deze uitdagende tijd willen we je beterschap wensen. Moge elke dag je dichter bij herstel brengen, en moge je innerlijke kracht je leiden naar een gezonde toekomst. We missen je en kijken uit naar je terugkeer.”
Last updated: donderdag 23 november 2023

2 reacties

 1. Gees

  Mensen met een burn-out zijn meestal te lang ‘sterk’ geweest. Met al hun kracht zijn ze te lang doorgegaan. Ik vind ‘sterkte’ daarom geen passende tekst bij een burn-out. Laat gewoon weten dat je aan iemand denkt met het simpele ‘ik denk aan je’. Of zeg dat je het rot vindt voor degene. Wens hem of haar rust en herstel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *