Menu Sluiten

Collega overspannen / burn-out

Collega overspannen / burn-out?
Steeds vaker krijgen mensen te kampen met een burn-out. Is jouw collega overspannen en zit hij of zij thuis? Dat kan een enorme impact hebben op het hele team. Wil jij jouw collega een hart onder de riem kunnen steken? Lees dan gauw verder. In dit artikel lees je precies hoe je jouw collega kan ondersteunen tijdens deze moeilijke periode. Door hieronder een keuze te maken ga je naar de specialist en kan je de kaartjes en teksten bekijken, bijvoorbeeld om sterkte te wensen.

Maak je keuze en bekijk de mooiste wensen, teksten en kaartjes:* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

 • Teksten, wensen en teksten voor een collega

 • Tal van ontwerpen

 • Cadeaus speciaal voor je collega

 • Verschillende formaten kaartjes en gekleurde enveloppen


Bekijk hier de kaartjes voor een collega >>

 • Vele nieuwe kaarten bij Greetz

 • Snel geleverd


Bekijk HIER alle teksten >>


 • Teksten en wensen bij Greetz
 • Voorgedrukte teksten op een kaartje
 • Sterkte cadeaus
 • Top 10 meest gekozen teksten en cadeaus

Bekijk alle collega TEKSTEN op Greetz >>
Collega overspannen en/of een burn-out?

Een mooie kaart

Collega burn-out
(Bron: Greetz.nl)

Wanneer jouw collega net te horen heeft gekregen dat hij of zij een burn-out heeft, kan de wereld even helemaal zwart lijken. Alles is te veel en niets doen is van groot belang. Je doet er daarom goed aan om niet ieder moment voor de deur te staan. Een kaart met een mooie tekst is in het begin een beter alternatief. Schrijf zelf of met het hele team een mooie tekst op de kaart waarmee je hem of haar sterkte wenst tijdens deze donkere periode.

Praktisch helpen
Je kunt jouw collega ook op andere manieren helpen. Wanneer iemand overspannen is, kunnen zelfs de meest eenvoudige taken te veel lijken. Help jouw collega daarom op praktische wijze door bijvoorbeeld eens de boodschappen te doen, een wasje te draaien of een middagje te babysitten op de kinderen van de collega. Je kunt met eenvoudige taken hem of haar al enorm ondersteunen.

Op de hoogte houden

Collega overspannen
(Greetz.nl)

Ondanks dat een collega overspannen is, willen veel collega’s toch op de hoogte blijven van wat er nu echt gaande is op het werk. Je kunt bijvoorbeeld eens per week langsgaan voor een kopje koffie en jouw collega updaten over de gang van zaken.

Ervaringsdeskundigen
Helaas zijn er vandaag de dag veel ervaringsdeskundigen op het gebied van een burn-out en overspannen zijn. De kans is groot dat jij meerdere mensen kent die kampen of hebben gekampt met een burn-out. Het kan jouw collega goed doen om te praten met een ervaringsdeskundigen. Je kunt dus iemand uit jouw vriendenkring koppelen met jouw collega. Het kan iemand goed doen om herkenning te vinden.

Is jouw collega tijdelijk uit de running vanwege een burn-out? Dat is erg vervelend voor zowel de collega als voor jou! Je zult jouw maatje op de werkvloer tijdelijk moeten missen. Gelukkig kun je hem of haar wel een hart onder de riem steken en steunen tijdens deze periode (sterkte wensen). Dit kan zowel met mooie woorden als met praktische daden.

Teksten overspannen voor op een kaartje:

 • Ik wens je heel veel sterkte en succes en hoop je snel te zien.
 • Ik hoop dat je je gauw weer wat beter voelt, ik vind het echt enorm ellendig voor je. Ik denk terug aan je collegialiteit van de afgelopen maanden, je bent een top collega maar ik mis je ook als persoon, het is hier echt anders zonder jou.
 • Helaas ben je overspannen, we hopen dat je snel beter bent.
 • Bloemen verwelken,
  Schepen vergaan,
  Maar onze steun voor jou zal altijd blijven bestaan!
 • Ik probeer me voor te stellen hoe het voor je moet zijn om overspannen te zijn, dat je leven zo op zijn kop staat. Ik hoorde dat je nogal beroerd bent, ik hoop dat je je snel weer wat beter voelt.
 • Overspannen zijn is helemaal niet fijn, kom eens goed tot rust de komende tijd, we denken aan je.
 • Hoe is het nu met je? Heb je het tot nu toe een beetje doorstaan en kun je soms je gedachten wat verzetten?

Collega met burnout

Zelf een mooie beterschap tekst gevonden of bedacht die je wilt delen met anderen? Reageer dan hieronder. Correcties, vragen en opmerkingen kunnen ook hieronder achtergelaten worden.

Last updated: vrijdag 4 oktober 2019

2 reacties

 1. Gees

  Mensen met een burn-out zijn meestal te lang ‘sterk’ geweest. Met al hun kracht zijn ze te lang doorgegaan. Ik vind ‘sterkte’ daarom geen passende tekst bij een burn-out. Laat gewoon weten dat je aan iemand denkt met het simpele ‘ik denk aan je’. Of zeg dat je het rot vindt voor degene. Wens hem of haar rust en herstel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *