Menu Sluiten

Collega ruzie

Voorkom ruzie met een collega, niet leuk en erg onhandig.
Hieronder meer informatie. Wanneer je de ruzie bij wilt leggen met je collega dan kan het mooi zijn om een tekst op een kaartje te laten maken. Door hieronder op één van de links te klikken ga je naar Greetz.nl waar je een prachtig kaartje kunt laten maken voor je collega.

Maak je keuze en bekijk de mooiste wensen, teksten en kaartjes:* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

 • Teksten, wensen en teksten voor een collega

 • Tal van ontwerpen

 • Cadeaus speciaal voor je collega

 • Verschillende formaten kaartjes en gekleurde enveloppen


Bekijk hier de kaartjes voor een collega >>

 • Vele nieuwe kaarten bij Greetz

 • Snel geleverd


Bekijk HIER alle teksten >>


 • Teksten voor je collega
 • Kaartjes en cadeaus

Bekijk alle collega TEKSTEN op Greetz >>
Ruzie met een collega?

 1. Probeer naar jezelf en de situatie als geheel te kijken. Hak de schouder niet af. We weten allemaal dat emoties soms de overhand hebben op gezond verstand, daarom handelen we impulsief en roekeloos. Als je tijd hebt, denk dan niet alleen aan je mening, maar ook aan de mening van je tegenstander. Leg het allemaal in de schappen. Wanneer de passies verdwijnen, kan je positie veranderen. Als dit niet het geval is, probeer dan je waardigheid te bewijzen.
 2. Om een ​​conflict niet te ontwikkelen, moet je in de mening van je collega de juistheid en waardige argumenten vinden. Prijs hem, ga akkoord met bepaalde punten. En pas dan pas volledig uw mening. Zo zul je jezelf en je gesprekspartner op een positieve manier en ben je in staat om alle kwesties nuchter te begrijpen en de andere kant te kiezen.
 3. Het is niet nodig om te arrogant en zelfverzekerd te handelen. Zelfs als je op positie hoger bent dan je gesprekspartner, laat hem dat dan niet zien. Natuurlijk, blijf je mening bewijzen, maar zeker niet overheersen. Geloof dat dit gedrag een onuitwisbare indruk op je relatie kan achterlaten, ook als de situatie vreedzaam is opgelost.

Meer info

 1. Probeer niet al je troeven tegelijk in te dienen. Vanaf het begin van het gesprek, luister naar een collega, geef hem de kans om zijn mening te geven. Dit zal de mogelijkheid openen voor jou om precies te weten met welke argumenten je kan maken. Pas nadat de gesprekspartner het zegt, begin je met je ontevredenheid uit te drukken. Onthoud de bekende uitdrukking – wie de informatie bezit, bezit de wereld!
 2. Bepaal vooraf wat de moeite van het zeggen waard is, en wat de tegenpartij zal ontwapenen. Zo weet je precies waar je moet blijven en waar het beter is om door te gaan en jouw punt tot het einde te bewijzen.
 3. Druk geleidelijk je mening uit. Maak allereerst belangrijke en scherpe argumenten. De geïnterviewde weet dus precies waarmee hij of zij te maken krijgt in het gesprek. Ga dan verder met de discussie en bevestig jouw rechtmatigheid in kleinere, maar betekenisvolle details. Maar aan het einde van het geschil, wanneer de piek van het debat komt, je het sterkste en onbetwistbare argument.
 4. Als je het geschil verloren hebt en je standpunt niet aanvaard is, probeer dan uit de situatie te komen met een koel hoofd. Probeer niet met je handen te zwaaien na het gevecht. Trek conclusies en overweeg ze de volgende keer.

Meer teksten om je collega sterkte te wensen bij een ruzie op het werk.

Sterkte wensen ruzie werk

Het kan erg moeilijk zijn voor een collega om door een ruzie op het werk te gaan. Hier zijn voorbeeldzinnen van spreuken en teksten om je collega sterkte te wensen en te laten weten dat je aan zijn of haar zijde staat:

 1. “Lieve collega, in deze moeilijke tijd wil ik je laten weten dat ik achter je sta. Conflicten op het werk zijn zwaar, maar jouw kracht en integriteit zullen je leiden naar een oplossing. Sterkte, je bent niet alleen.”
 2. “Aan een gewaardeerde collega die momenteel door een moeilijke tijd gaat: onthoud dat de storm uiteindelijk zal luwen. Je bent sterk, veerkrachtig en je verdient een werkomgeving waarin je gedijt. Sterkte, ik geloof in je.”
 3. “Beste collega, ik weet dat ruzies op het werk slopend kunnen zijn. Onthoud dat je niet alleen bent en dat deze uitdaging tijdelijk is. Laat je niet ontmoedigen, want je hebt de kracht om door deze moeilijke periode heen te komen. Sterkte.”
 4. “Lieve collega, ik stuur je een hart vol steun en sterkte terwijl je door deze ruzie op het werk navigeert. Conflicten zijn uitdagend, maar je bent veerkrachtig en bekwaam. Hou vol, en hopelijk zullen er betere dagen komen.”
 5. “Aan een moedige collega die te maken heeft met een ruzie op het werk: je inzet en professionaliteit verdienen waardering. Laat deze uitdaging je niet ontmoedigen. Blijf trouw aan jezelf, want jouw integriteit zal zegevieren. Sterkte.”
 6. “Beste collega, ik begrijp dat ruzies op het werk emotioneel belastend kunnen zijn. Je hebt echter de kracht om hier doorheen te komen en ik geloof in je vermogen om een positieve verandering teweeg te brengen. Sterkte in deze moeilijke tijd.”
 7. “Aan een waardevolle collega die momenteel te maken heeft met een moeilijke situatie: onthoud dat deze ruzie een tijdelijke hindernis is op je pad. Je hebt de kracht om dit te overwinnen en ik sta achter je. Sterkte en moed.”
 8. “Lieve collega, ik wens je alle moed en sterkte toe terwijl je door deze periode van conflict gaat. Laat je niet ontmoedigen door de uitdagingen, want ik geloof in je capaciteiten en vastberadenheid. Blijf sterk, je komt hier sterker uit.”
 9. “Aan een gewaardeerde collega die momenteel door een moeilijke tijd gaat: ik stuur je positieve energie en sterkte. Conflicten zijn zwaar, maar jouw vastberadenheid en wijsheid zullen je leiden naar een positieve oplossing. Je staat er niet alleen voor.”
 10. “Beste collega, ik wil je een hart onder de riem steken terwijl je door deze moeilijke tijd van ruzie op het werk gaat. Onthoud dat je sterker bent dan je denkt, en jouw vastberadenheid zal leiden tot een positieve verandering. Sterkte.”
 11. “Lieve collega, ik begrijp dat ruzies op het werk emotioneel uitputtend kunnen zijn. Je hebt echter de kracht om hier doorheen te komen. Blijf trouw aan je waarden en principes, want jouw integriteit zal het verschil maken. Sterkte en moed.”
 12. “Aan een moedige collega die te maken heeft met een moeilijke situatie: ik wens je alle kracht en vastberadenheid toe. Laat je niet ontmoedigen door deze ruzie, want jouw wijsheid en moed zullen het tij keren. Sterkte in deze uitdagende tijd.”
 13. “Beste collega, ik stuur je een boodschap van sterkte en steun terwijl je door deze periode van conflict gaat. Conflicten zijn uitdagend, maar jouw vastberadenheid en professionele houding zullen je helpen deze storm te doorstaan. Je staat er niet alleen voor.”
 14. “Lieve collega, in deze moeilijke tijd wil ik je laten weten dat ik aan je zijde sta. Conflicten op het werk zijn zwaar, maar jouw veerkracht en vastberadenheid zullen je door deze periode heen leiden. Sterkte, je bent niet alleen.”
 15. “Aan een waardevolle collega die momenteel te maken heeft met een moeilijke situatie: onthoud dat deze ruzie een tijdelijke hindernis is. Je hebt de kracht om dit te overwinnen, en ik geloof in je capaciteiten. Sterkte en moed.”
 16. “Beste collega, ik begrijp dat ruzies op het werk emotioneel uitputtend kunnen zijn. Laat deze uitdaging je niet ontmoedigen. Je hebt de kracht om hier doorheen te komen, en ik sta achter je. Sterkte en moed in deze moeilijke tijd.”
 17. “Lieve collega, ik wil je laten weten dat ik aan je denk terwijl je door deze moeilijke periode gaat. Conflicten kunnen overweldigend zijn, maar jouw vastberadenheid en integriteit zullen je leiden naar een positieve uitkomst. Sterkte, je staat er niet alleen voor.”
 18. “Aan een moedige collega die momenteel te maken heeft met een ruzie op het werk: ik wens je alle kracht en vastberadenheid toe. Blijf trouw aan jezelf en je waarden, want jouw integriteit zal het verschil maken. Sterkte in deze uitdagende tijd.”
 19. “Beste collega, ik stuur je positieve energie en steun terwijl je door deze periode van conflict gaat. Laat deze uitdaging je niet ontmoedigen, want je hebt de kracht om dit te overwinnen. Sterkte en moed in deze moeilijke tijd.”
 20. “Lieve collega, ik wil je laten weten dat je niet alleen bent terwijl je door deze ruzie op het werk gaat. Jouw veerkracht en vastberadenheid zullen je leiden naar een positieve uitkomst. Sterkte, je bent sterker dan je denkt.”

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Nuttig artikel? Delen mag. Heb je zelf een mooie tekst gevonden die je wilt toevoegen aan deze pagina? Dan kan je die ook hieronder aanvullen.

Last updated: donderdag 23 november 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *