Voorkom ruzie met een collega, niet leuk en erg onhandig.
Hieronder meer informatie. Wanneer je de ruzie bij wilt leggen met je collega dan kan het mooi zijn om een tekst op een kaartje te laten maken. Door hieronder op één van de links te klikken ga je naar Greetz.nl waar je een prachtig kaartje kunt laten maken voor je collega.
Maak je keuze en bekijk de mooiste wensen, teksten en kaartjes:* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz
Bekijk hier de kaartjes voor een collega >>
Bekijk HIER alle teksten >> |
- Teksten voor je collega
- Kaartjes en cadeaus
Bekijk alle collega TEKSTEN op Greetz >> |
Ruzie met een collega?
- Probeer naar jezelf en de situatie als geheel te kijken. Hak de schouder niet af. We weten allemaal dat emoties soms de overhand hebben op gezond verstand, daarom handelen we impulsief en roekeloos. Als je tijd hebt, denk dan niet alleen aan je mening, maar ook aan de mening van je tegenstander. Leg het allemaal in de schappen. Wanneer de passies verdwijnen, kan je positie veranderen. Als dit niet het geval is, probeer dan je waardigheid te bewijzen.
- Om een conflict niet te ontwikkelen, moet je in de mening van je collega de juistheid en waardige argumenten vinden. Prijs hem, ga akkoord met bepaalde punten. En pas dan pas volledig uw mening. Zo zul je jezelf en je gesprekspartner op een positieve manier en ben je in staat om alle kwesties nuchter te begrijpen en de andere kant te kiezen.
- Het is niet nodig om te arrogant en zelfverzekerd te handelen. Zelfs als je op positie hoger bent dan je gesprekspartner, laat hem dat dan niet zien. Natuurlijk, blijf je mening bewijzen, maar zeker niet overheersen. Geloof dat dit gedrag een onuitwisbare indruk op je relatie kan achterlaten, ook als de situatie vreedzaam is opgelost.
Meer info
- Probeer niet al je troeven tegelijk in te dienen. Vanaf het begin van het gesprek, luister naar een collega, geef hem de kans om zijn mening te geven. Dit zal de mogelijkheid openen voor jou om precies te weten met welke argumenten je kan maken. Pas nadat de gesprekspartner het zegt, begin je met je ontevredenheid uit te drukken. Onthoud de bekende uitdrukking – wie de informatie bezit, bezit de wereld!
- Bepaal vooraf wat de moeite van het zeggen waard is, en wat de tegenpartij zal ontwapenen. Zo weet je precies waar je moet blijven en waar het beter is om door te gaan en jouw punt tot het einde te bewijzen.
- Druk geleidelijk je mening uit. Maak allereerst belangrijke en scherpe argumenten. De geïnterviewde weet dus precies waarmee hij of zij te maken krijgt in het gesprek. Ga dan verder met de discussie en bevestig jouw rechtmatigheid in kleinere, maar betekenisvolle details. Maar aan het einde van het geschil, wanneer de piek van het debat komt, je het sterkste en onbetwistbare argument.
- Als je het geschil verloren hebt en je standpunt niet aanvaard is, probeer dan uit de situatie te komen met een koel hoofd. Probeer niet met je handen te zwaaien na het gevecht. Trek conclusies en overweeg ze de volgende keer.
Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Nuttig artikel? Delen mag. Heb je zelf een mooie tekst gevonden die je wilt toevoegen aan deze pagina? Dan kan je die ook hieronder aanvullen.
Last updated: vrijdag 4 oktober 2019